Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 30 oktober onderhoudswerken op Boechoutlaan onder brug Meisestraat

Vanaf 30 oktober onderhoudswerken op Boechoutlaan onder brug Meisestraat

Op de Boechoutlaan (N277) in Grimbergen is er een lokale verzakking in het wegdek onder de brug van de Meisestraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert daarom vanaf maandag 30 oktober onderhoudswerken uit aan de weg. De weg wordt volledig afgesloten aan de werfzone. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via Meise en Strombeek-Bever. De werken duren maximaal een week tijdens de herfstvakantie. 

Boechoutlaan volledig afgesloten

De werken starten op maandag 30 oktober 2023 en duren maximaal tot zondag 5 november. De herstellingen vinden plaats over de volledige breedte van de weg, waardoor de Boechoutlaan tijdens de werken volledig is afgesloten aan de werfzone. Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Boechoutlaan, Nieuwelaan, Kapellelaan, Strombeek-Beverselaan, Wisselweg en de Antwerpselaan en de Romeinsesteenweg. De bushaltes ‘Strombeek-Bever Bever’ worden tijdelijk niet bediend en bussen van De Lijn volgen eveneens de omleiding. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone wel steeds passeren over het parallel fietspad.

Herstel fundering

Net onder de brug van de Meisestraat bevindt zich op de Boechoutlaan over de volledige breedte van de rijbaan een verzakking. Een aannemer breekt het wegdek lokaal volledig op en voert de nodige herstellingen aan de fundering uit. Nadien wordt ook een nieuwe laag asfalt met nieuwe markeringen aangelegd. De herstelwerken worden in de herfstvakantie uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Op woensdag 1 november, een feestdag, werkt de aannemer niet. Als de werken sneller klaar zijn, wordt de weg al eerder opengesteld.

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/meise en wegenenverkeer.be/grimbergen.