Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 30 mei start werken kruispunt Slagmanstraat (N449) en Lozen Boer (N70) in Lochristi

Vanaf 30 mei start werken kruispunt Slagmanstraat (N449) en Lozen Boer (N70) in Lochristi

Vlottere doorstroming en conflictvrij kruispunt
De werken situeren zich op de aansluiting van de Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70). Op de Slagmanstraat (N449), de tak van het kruispunt naar Wachtebeke, wordt het middeneiland vervangen door een afslagstrook naar links. In de toekomst stelt verkeer komende van Wachtebeke richting Lokeren zich apart op, wat zorgt voor een vlottere doorstroming. Bovendien komt er een aangepaste lichtenregeling met vierkant groen dat zorgt voor een conflictvrije verkeerslichtenregeling voor voetgangers en fietsers. Ten slotte krijgt de aansluiting van de Slagmanstraat (N449) een nieuwe laag asfalt. Op de rest van het kruispunt wordt niet gewerkt.
 
Omleidingen richting Wachtebeke
De werken starten op dinsdag 30 mei 2023 en duren zo’n 2 weken, onder voorbehoud van goed weer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in 3 fasen. Tijdens fase 1 (30 mei - 9 juni) kan verkeer vanuit Wachtebeke steeds Lozen Boer (N70) oprijden. Richting Wachtebeke zijn er omleidingen. Fietsers rijden via de Oude Slagmanstraat. Verkeer vanuit Gent volgt de omleiding via de Hoekskensstraat, Kapiteinsstraat en Rechtstraat. Verkeer vanuit Lokeren rijdt via de Hoekstraat, Persijzerstraat, Leemstraat en Bosdam.
 
Aansluiting één weekend afgesloten
Tijdens het weekend van 10 en 11 juni is de volledige aansluiting afgesloten voor asfalteringswerken (fase 2). Fietsers rijden dan in beide richtingen via de Oude Slagmanstraat. Richting Wachtebeke blijven dezelfde omleidingen gelden. Ook verkeer vanuit Wachtebeke volgt omleidingen: via de Rechtstraat richting Gent, en via Bosdam richting Lokeren en Beervelde. Voor verkeer tussen Lokeren en Gent is er geen impact. Vanaf 12 juni wordt de nieuwe verkeerslichtenregeling in dienst gesteld (fase 3). Het verkeer ondervindt hierdoor geen hinder.
 
Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/lochristi.