Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 3 mei herinrichting kruispunt N313 met Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle

Vanaf 3 mei herinrichting kruispunt N313 met Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle

Vanaf maandag 3 mei werkt Wegen en Verkeer aan het kruispunt van de Brugseweg (N313) met de Zonnebekestraat, ter hoogte van het Canadees Monument in Langemark-Poelkapelle. Het kruispunt wordt aangepast zodat fietsers er veiliger kunnen oversteken. De werken duren tot aan het bouwverlof halverwege juli. Tijdens de werken wordt de Zonnebekestraat aan beide kanten van het kruispunt afgesloten.

Oversteken in twee bewegingen
Voor fietsers die uit de Zonnebekestraat komen is het op dit moment niet eenvoudig om de Brugseweg op een veilige manier over te steken. Met de aanleg van één beveiligde fietsoversteekplaats - in plaats van drie onbeveiligde oversteekplaatsen vandaag - wordt dat een stuk veiliger. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen de Brugseweg oversteken en zijn ze beter zichtbaar voor het autoverkeer. Aan de oversteekplaats komt een verhoogd middeneiland. De fietspaden die aansluiten op het kruispunt worden ook breder gemaakt. 

Zonnebekestraat onderbroken
De werken gaan van start op maandag 3 mei en duren vermoedelijk tot aan het bouwverlof in juli. Tijdens de werken kan het verkeer op de Brugseweg (N313) altijd in beide richtingen doorrijden. Er komen tijdelijke verkeerslichten aan het kruispunt zodat het autoverkeer beurtelings langs de werken kan. De Zonnebekestraat wordt wel aan beide kanten van het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer tussen Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke wordt omgeleid via de Poelkapellestraat naar Guynemer, om daarna via de Brugseweg (N313) en de Sint-Juliaanstraat aan te sluiten op de Zonnebekestraat. In de andere richting, van Zonnebeke naar Langemark-Poelkapelle, geldt dezelfde omleiding. Vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton worden omgeleid via de A19.

Alle laatste informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/langemark-poelkapelle.

KRUISPUNT BRUGSEWEG (N313) MET ZONNEBEKESTRAAT WORDT VEILIGER VOOR FIETSERS