Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 28 oktober werken op middenberm Koningin Elisabethlaan: twee dagen lokale hinder op ring rond Brugge

Vanaf 28 oktober werken op middenberm Koningin Elisabethlaan: twee dagen lokale hinder op ring rond Brugge

Op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober werkt Wegen en Verkeer op de Koningin Elisabethlaan (R30) in Brugge, aan het kruispunt met de Elf-Julistraat. Het bestaande zebrapad wordt er op termijn enkele meters opgeschoven naar de andere kant van het kruispunt. Daarom legt Wegen en Verkeer een nieuwe doorsteek aan door de middenberm. Tijdens de werken kan het verkeer op de ring in beide richtingen doorrijden over één rijstrook.

Veiligere locatie zebrapad

Ter hoogte van de Elf-Julistraat ligt een zebrapad over de Koningin Astridlaan. Vandaag moeten auto’s die de Elf-Julistraat uitrijden, meteen daarna het zebrapad dwarsen. Om onveilige situaties te vermijden, verschuift het zebrapad op termijn naar de andere kant van het kruispunt. 

Doorsteek middenberm

Voor het zebrapad verplaatst kan worden, legt Wegen en Verkeer eerst een nieuwe doorsteek aan door de middenberm. In een volgende stap past de stad Brugge het voetpad aan ter hoogte van het zebrapad en plaatst daarna de nieuwe markeringen. De doorsteek blijft afgesloten met bakens tot het nieuwe zebrapad er ligt. 

Twee dagen hinder

De werken van Wegen en Verkeer vinden plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober. Tijdens de werken neemt de aannemer in beide rijrichtingen de binnenste rijstrook in van de Koningin Astridlaan (R30). Het verkeer kan gewoon doorrijden op de buitenste rijstrook. Het is nog niet duidelijk wanneer de werken van de stad Brugge plaatsvinden.

Actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.