Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 28 oktober werken aan bushaltes en fietspaden aan UPC Kortenberg: beurtelings verkeer aan werfzone

Vanaf 28 oktober werken aan bushaltes en fietspaden aan UPC Kortenberg: beurtelings verkeer aan werfzone

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 28 oktober 2024 op de Leuvensesteenweg (N2) aan de bushaltes ‘UPC Campus Kortenberg’. Ook de fietspaden en markeringen voor blinden en slechtzienden ter hoogte van de bushaltes worden vernieuwd. Het verkeer rijdt om de beurt langs de werfzone, maar het agentschap verwacht stevige hinder op de drukke gewestweg tussen Leuven en Brussel. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot eind 2024.

Tijdelijke verkeerslichten

De werken worden in fasen uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Op die manier kan de gewestweg open blijven voor het verkeer en is er steeds één rijstrook beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer rijdt via tijdelijke verkeerslichten beurtelings langs de werfzone. In de eerste fase volgen fietsers een korte omleiding. Tijdens fase 2 en 3 kunnen ze verder fietsen op een tijdelijk tweerichtingsfietspad aan de overkant van de weg. Het fietspad is daar tijdelijk een tweerichtingsfietspad. Voetgangers steken net voor en na de werfzone over en passeren de werken aan de overkant van de weg. De bushaltes ‘Kortenberg UPC Campus Kortenberg’ worden niet bediend tijdens de werken. Reizigers richting Brussel worden doorverwezen naar de haltes ‘Kortenberg Rijkswacht’ of ‘Erps-Kwerps Prinsendreef’. Richting Leuven plaatst De Lijn een tijdelijke halte net buiten de werfzone. Raadpleeg daarom voor vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Verhoogde bushaltes en fietspaden

De bushaltes ‘Kortenberg UPC Campus Kortenberg’, ter hoogte van het Universitair Psychiatrisch Centrum Sint Jozef van de KU Leuven, krijgen in beide richtingen een verhoogd aanliggend perron en komen dichter bij elkaar te liggen. Daarmee vergroot Wegen en Verkeer de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, zodat ook personen met een handicap of personen met een kinderwagen de bus kunnen nemen. Tegelijk worden de fietspaden ter hoogte van de bushaltes in beide richtingen verhoogd en achter de bushalte heraangelegd. De nieuwe blindegeleidetegels helpen blinden en slechtzienden om zich makkelijk naar de bushalte te verplaatsen.

 Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/kortenberg.