Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 28 juni 2021 starten de werken aan het kruispunt van de Rijksweg (N36) met de Krekelstraat/Klijtstraat in Izegem

Vanaf 28 juni 2021 starten de werken aan het kruispunt van de Rijksweg (N36) met de Krekelstraat/Klijtstraat in Izegem

Vanaf 28 juni neemt Wegen en Verkeer het kruispunt van de Rijksweg (N36) met de Krekelstraat/Klijtstraat in Izegem onder handen. Met een fietsoversteekplaats en aangepaste wegmarkeringen wordt het kruispunt veel veiliger voor fietsers en auto’s. Het einde van de werken is voorzien tegen uiterlijk 10 juli.

Oversteken in twee bewegingen

Met de fiets de Rijksweg oversteken in Izegem is vandaag niet evident. Je moet er manoeuvreren door het afslaand autoverkeer en de zichtbaarheid is allesbehalve optimaal. Daarom legt Wegen en Verkeer een oversteekplaats voor fietsers aan ter hoogte van de Klijtstraat/Krekelstaat. Via de oversteekplaats kan je in twee bewegingen de Rijksweg oversteken. Zo ben je afgeschermd van het autoverkeer en zien automobilisten fitetsers beter aankomen. 

Rechts-in-rechts-uit

Om de veiligheid nog te verhogen, wordt ook de situatie voor auto’s aangepast aan het kruispunt. Zowel de Krekelstraat als de Klijtstraat werken nadien met een rechts-in-rechts-uit principe. Dit betekent dat je alleen rechtsaf de zijstraat kan inrijden en enkel naar rechts de Rijksweg kan oprijden. Linksaf of rechtdoor de Rijksweg oversteken is niet langer mogelijk. Zo wordt het kruispunt veel eenvoudiger, overzichtelijker en dus ook veiliger.

Hinder

De verkeershinder tijdens de werken zal minimaal zijn. Vanuit de zijstraten zal linksaf niet meer kunnen alsook rechtdoor rijden vanuit de Klijtstraat naar de Krekelstraat en omgekeerd zal onmogelijk zijn. Dit blijft ook zo na de werken.

De werken zullen een week in beslag nemen. Uiterlijk 10 juli is het einde voorzien.

De laatste informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/izegem.