Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 27 februari start tweede deel van dorpskernvernieuwing in Reningelst (Poperinge)

Vanaf 27 februari start tweede deel van dorpskernvernieuwing in Reningelst (Poperinge)

Op maandag 27 februari start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de tweede fase van de dorpskernvernieuwing in Reningelst. Het eerste deel van de dorpskern werd in 2020 vernieuwd. Tijdens de eerste fase van de werken wordt er gewerkt in de Zevekotestraat en Neerhofstraat. Deze eerste fase duurt tot midden juni 2023. Tijdens de werken volgt het verkeer een omleiding.

Vernieuwde dorpskern in Reningelst

Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Poperinge en Aquafin werkten eind 2020 het eerste deel van de dorpskernvernieuwing van Reningelst af. Nu is het tweede deel van de dorpskern aan de beurt: Het wegdek en de riolering wordt vernieuwd in de Baljuwstraat, Bettedreef, Zevekotestraat, Vlamertingseweg, Clyttesteenweg (N304), Diepestraat, Neerhofstraat en de Lokerseweg (N373).

Eerste fase duurt tot midden juni 2023

Het tweede deel van de dorpskernvernieuwing wordt aangepakt vanaf maandag 27 februari. Tijdens de eerste fase van deze vernieuwingswerken wordt er gewerkt in de Zevekotestraat en de Neerhofstraat. Volgens de huidige planning duurt deze fase tot midden juni 2023. 

Omleidingen voor verkeer

Tijdens de werken wordt de werfzone afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer tussen Poperinge en Heuvelland rijdt in beide richtingen om via de Dikkebusstraat (N375), Sulferbergstraat, Poperingestraat en de Westouterseweg (N315).

Lokaal verkeer rijdt om via de Vlamertingseweg (N304), Ouderdomseweg en de Pastoorstraat, in beide richtingen. Voetgangers en fietsers kunnen zich veilig langs de werfzone verplaatsen, via een veilige doorgang die er gemaakt wordt. Fietsen is hier niet toegelaten.  Fietsers kunnen met hun fiets aan de hand langs de werfzone wandelen.

Werken tot juni 2024

In de volgende fases van de werken worden ook andere straten in de dorpskern van Reningelst vernieuwd. Tijdens fase 2 wordt er gewerkt op de Baljuwstraat, Bettedreef, Vlamertingseweg en de Lokerseweg: deze werken duren tot midden februari 2024. In de laatste fase van de werken, fase 3, wordt er nog gewerkt op de Clyttesteenweg en Diepestraat. Volgens de huidige planning duren deze werken tot juni 2024.

Meer weten?

De laatste informatie over de werken vindt u op wegenenverkeer.be/poperinge.