Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 27 april onderhoudswerken op Withuisstraat in Tienen

Vanaf 27 april onderhoudswerken op Withuisstraat in Tienen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 27 april met onderhoudswerken op de Withuisstraat/Leuvenselaan (N3) in Tienen. De rijweg wordt vernieuwd over een afstand van zo’n 1,3 kilometer, tussen de Aarschotsepoort en de grens van de bebouwde kom. De werken duren volgens de huidige planning tot midden juli. Tijdens de werken wordt het verkeer op de Leuvenselaan richting Tienen omgeleid.

U kan alle informatie nalezen op www.wegenenverkeer.be/tienen

Volledige vernieuwing van de rijweg

De Withuisstraat/Leuvenselaan (N3) in Tienen krijgt de komende maanden een grondig onderhoud. We doen dat in twee fases. In een eerste fase, van eind april tot begin mei, werken we tussen de Aarschotsepoort en het Kareelpad. Eerst werken we aan de putdeksels. Daarna verwijderen en vernieuwen we de volledige asfaltlaag van de rijweg en het fietspad. In een tweede fase, van begin mei tot midden juli, werken we tussen het Kareelpad en de grens van de bebouwde kom. Hier verwijderen we eerst de bestaande betonnen wegverharding. Daarna wordt de rijweg heraangelegd in asfalt. 

 
Verkeer richting Tienen omgeleid

Tijdens de volledige duur van de werken, tot midden juli, wordt de Leuvenselaan afgesloten voor het autoverkeer richting Tienen. Auto’s volgen een omleiding via de Kumtichstraat naar de Aarschotsesteenweg (N223) om zo de Albertvest (N3) te bereiken. Voor fietsers en voetgangers is er altijd doorgang langs de werken, zij moeten geen omleiding volgen. 

 
Aanleg nieuwe asfalt gebeurt ‘s nachts

De werken vinden grotendeels overdag plaats. Enkel wanneer we de nieuwe asfaltlaag plaatsen, werken we ook ‘s nachts. Dit is het geval gedurende twee nachten begin mei en één nacht in juli. We voeren deze werken ‘s nachts uit om minder verkeershinder te veroorzaken. Tijdens het aanleggen van de nieuwe asfaltlaag moeten we de Leuvenselaan namelijk in beide richtingen afsluiten. Gedurende deze drie nachten moet het verkeer in beide richtingen de omleiding via de Aarschotsesteenweg (N223) en de Kumtichstraat volgen. De nachtelijke werken gebeuren tussen 19u00 's avonds en 6u00 ‘s morgens en kunnen geluidshinder veroorzaken.