Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 25 mei onderhoudswerken op E40 aan de op- en afrit Gistel en ter hoogte van Mannekensvere

Vanaf 25 mei onderhoudswerken op E40 aan de op- en afrit Gistel en ter hoogte van Mannekensvere

Vanaf maandag 25 mei starten structurele onderhoudswerken aan de op- en afrit nr. 5 Gistel op de E40 in de rijrichting Brussel. Deze werken zullen 5 werkdagen in beslag nemen.
Op maandag 25 mei zal er ook gewerkt worden op de E40 in de rijrichting Brussel ter hoogte van Mannekensvere. Die werken zullen slechts 1 dag in beslag nemen.

Werken E40 aan op- en afrit Gistel

Wat?
De op- en afrit nr. 5 Gistel in de rijrichting Brussel krijgen een nieuwe toplaag en nieuwe markeringen. Deze werken waren eerst voorzien in maart maar moesten uitgesteld worden wegens slecht weer.
 
Hinder?
De rechterrijstrook op de E40 richting Brussel zal ter hoogte van het op- en afrittencomplex Gistel niet beschikbaar zijn. Tijdens de werken zullen zowel de oprit als de afrit Gistel in de rijrichting Brussel volledig afgesloten zijn voor alle verkeer.
Wie de E40 wil oprijden richting Brussel moet omrijden via de N33, N358 (langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort) en de A10 in Oudenburg om zo naar de E40 te rijden.
Wie de E40 in de rijrichting Brussel wil verlaten moet doorrijden tot de afrit Jabbeke om daar een keerbeweging te maken.
De lichtenregeling aan het Gistels Kasseitje zal worden aangepast tijdens de werken om het verkeer vlotter te laten doorstromen.
 
Timing?
De start van de werken is voorzien op maandag 25 mei maar deze werken zijn weersgevoelig. Indien de weersomstandigheden niet optimaal zijn, zal de startdatum verschuiven naar een latere datum.
De werken zullen 5 dagen duren.

 
Werken E40 t.h.v. Mannekensvere

Wat?
De toplaag van de E40 wordt vernieuwd tussen Nieuwpoort en Middelkerke, ter hoogte van Mannekensvere.
 
Hinder?
Deze werken worden uitgevoerd met mobiele signalisatie waarbij alle verkeer naar het snelle (linker-)rijvak wordt geleid.
 
Timing?
De start van de werken is voorzien op maandag 25 mei om 6u30. Tegen de avond zullen deze werken afgerond zijn.