Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 23 augustus werken aan bushalte ‘Spekstraat’ op Mechelsesteenweg

Vanaf 23 augustus werken aan bushalte ‘Spekstraat’ op Mechelsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf woensdag 23 augustus de bushalte ‘Spekstraat’ op de Mechelsesteenweg (N26) in Herent. Richting Mechelen worden zowel de haltehaven als het voet- en fietspad heraangelegd. De rijhelft richting Mechelen wordt daarbij ingenomen, maar alle verkeer kan zich langs de werfzone blijven verplaatsen. Volgens de huidige planning duren de werken 2 weken, tot 6 september.

Inname rijstrook richting Mechelen

Tijdens de werken kunnen voetgangers en fietsers de werfzone blijven passeren. Gemotoriseerd verkeer moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. Dankzij tijdelijke verkeerslichten kunnen automobilisten beurtelings doorrijden. Er geldt ook een verlaagde snelheid van 30 km/u. Ten slotte voorziet De Lijn een tijdelijke halte voor busverkeer. Reizigers van het openbaar vervoer raadplegen voor hun vertrek best delijn.be/routeplanner voor alle actuele informatie.

Bushalte in het nieuw

De klinkers aan de haltehaven ‘Spekstraat’ langs de Mechelsesteenweg in de richting van Mechelen zijn verzakt. Daarom vervangt Wegen en Verkeer deze door een laag asfalt. Bovendien komen er nieuwe boordstenen aan de rand van het voetpad, dat ook heraangelegd wordt. Het fietspad ten slotte krijgt een opfrisbeurt met een nieuwe laag asfalt.

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/herent.