Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 18 oktober vernieuwing van fietspaden op N368 in Ichtegem en Oudenburg

Vanaf 18 oktober vernieuwing van fietspaden op N368 in Ichtegem en Oudenburg

Vanaf maandag 18 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de fietspaden op de Westkerkestraat en Eernegemstraat (N368) in Ichtegem en Oudenburg. De fietspaden worden geasfalteerd en waar nodig wordt ook het wegdek aangepakt. De werken gebeuren in twee fases en duren tot begin december. Tijdens de werken volgt het autoverkeer in de richting van Eernegem een omleiding via de Gistelsesteenweg (N367), de Oostendse Baan (N33) en de Stationsstraat (N306).

Vernieuwing van fietspaden en wegdek

> In Ichtegem worden alle betonnen fietspaden, over een afstand van ruim 1 kilometer tussen de Bourgognevaart en de bebouwde kom van Eernegem, vervangen door fietspaden in asfalt. Zo’n 400 meter van de weg, in de rijrichting van Westkerke, krijgt ook een nieuwe asfaltlaag. In Oudenburg krijgt de Eernegemstraat ook een nieuwe asfaltlaag, tussen de Bourgognevaart en huisnummer 107b.
 

Werken in twee fases

In de eerste fase wordt er gewerkt op de weghelft richting Eernegem, vanaf maandag 18 oktober tot woensdag 10 november. Tijdens de tweede fase, vanaf maandag 15 november tot vrijdag 3 december, wordt er gewerkt op de weghelft richting Westkerke.
 

Omleiding voor autoverkeer in richting van Eernegem

Fietsers en voetgangers kunnen zich tijdens de werken steeds voorbij de werf verplaatsen.

 

  • Voor autoverkeer wordt de Westkerkestraat en Eernegemstraat wel in één richting afgesloten. Verkeer in de richting van Eernegem volgt daarom een omleiding via de Gistelsesteenweg (N367), de Oostendse Baan (N33) en de Stationsstraat (N306).
  • Het kruispunt met de Bourgognestraat wordt ook afgesloten. Wie richting Bekegem moet, volgt een omleiding via de Zeeweg en de Brugsesteenweg (N367).

 

Fietsrelanceplan Vlaamse Regering

De werken aan de fietspaden maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Op die manier wil de overheid meer Vlamingen op de fiets krijgen en de economie een boost geven. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe fietspaden aangelegd. Op andere locaties, zoals in Ichtegem, worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt.
 
Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/ichtegem en wegenenverkeer.be/oudenburg.