Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 17 aug asfalteringswerken op N367 Gistelsteenweg in Jabbeke

Vanaf 17 aug asfalteringswerken op N367 Gistelsteenweg in Jabbeke

Vanaf maandag 17 augustus starten asfalteringswerken op de N367 Gistelsteenweg in Jabbeke.  De werken zullen een week in beslag nemen.
 

Wat?

De toplaag van de N367 Gistelsteenweg is versleten en wordt afgefreesd en vernieuwd in asfalt. Plaatselijk wordt ook de onderlaag vernieuwd.
De werken worden uitgevoerd op 2 locaties op de N367:

  • tussen de brug van de E40 en de Kerkeweg
  • tussen de Kerkeweg en de rotonde van de op- en afrit Jabbeke 6b.

Hinder?

In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting Jabbeke, in een tweede fase in de rijrichting Brugge.
Op de N367 Gistelsteenweg blijft verkeer in 1 richting mogelijk namelijk vanuit Brugge richting Jabbeke.
Verkeer vanuit Jabbeke met bestemming Brugge moet omrijden via de Isenbaertstraat, Eernegemweg, Bosweg, Doornstraat en Beisbroekdreef. Om de veiligheid te garanderen zal er in deze straten tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd worden. Enkel in de Eernegemweg blijft verkeer in beide richtingen toegestaan.
Een andere optie voor verkeer komende van Jabbeke met bestemming Brugge is via de E40 en via afrit Loppem.
Fietsers moeten in beide richtingen rijden via de fiets- en voetgangersbrug over de E40 t.h.v. de Kasteeldreef: Halfweghuisstraat, Kasteeldreef, Oudenburgweg, Nieuwenhovedreef. Ter hoogte van het rond punt van de op- en afrit Jabbeke 6b  worden fietsers naar de overzijde van de Gistelsteenweg gestuurd. Het fietspad aan de noordzijde van de Gistelsteenweg wordt dus dubbelrichtingsfietspad tussen de rotonde en de Halfweghuisstraat.
 

Timing?

Indien de weersomstandigheden het toelaten, starten de werken op maandag 17 augustus. Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdagavond 21 augustus maar slecht weer kan deze timing nog doen wijzigen.