Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 16 september veilig en comfortabel fietsen en wandelen aan Blauw Brugje in Gent

Vanaf 16 september veilig en comfortabel fietsen en wandelen aan Blauw Brugje in Gent

N9 / GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds begin augustus aan een veilige fietsoversteek op Palinghuizen (N9). De oversteek ter hoogte van het Blauw Brugje was, met zijn scherpe bochten en zijn ‘put’ voor de vele fietsers en voetgangers een doorn in het oog. Dat is nu verleden tijd. Vanaf 16 september zijn de werken volledig afgerond en is een belangrijk knelpunt in het Gentse fietsnetwerk weggewerkt. Om dat te vieren zal AWV tijdens de Week van de Mobiliteit, op woensdag 18 september, op deze locatie medailles uitdelen aan fietsers en hen aanmoedigen met krachtvoer en een bandencheck.

Knelpunt is verleden tijd

Op 16 september zijn de werken aan de fietsoversteek bij het Blauw Brugje (de Westerring Spoorbrug) afgerond. Daarmee heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een veel vervloekt knelpunt in het Gentse fietsnetwerk definitief naar het verleden verwezen. Gedaan met de scherpe bochten, de valpartijen en de moeilijke toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelen. Het hoogteverschil tussen het brugje en het fietspad is zoveel mogelijk weggewerkt, er is meer opstelruimte gecreëerd voor fietsers, de fietsoversteken zijn in één lijn gelegd en er zijn nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd.

Hinder achter de rug

Op maandag 16 september wordt de laatste hand gelegd aan de oversteek en zullen de nieuwe verkeerslichten in dienst gaan. ‘s Avonds wordt alle signalisatie weggehaald en zal alle bijkomende hinder ook achter de rug zijn.

Applaus op 18 september

Van 16 tot 22 september wordt de Week van de Mobiliteit gevierd. AWV zal op verschillende plekken in Vlaanderen fietsers aanmoedigen en bedanken tijdens hun ochtendrit naar het werk of naar school. Dit jaar zijn we op 18 september onder andere aanwezig aan de nieuwe fietsoversteek bij het Blauw Brugje. Fietsers worden die dag letterlijk op het podium gehesen, krijgen van ons krachtvoer voor hun rit en kunnen hun banden laten checken en oppompen.