Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 16 oktober werken aan bushaltes aan Sint-Reneldisplein in Egenhoven

Vanaf 16 oktober werken aan bushaltes aan Sint-Reneldisplein in Egenhoven

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 16 oktober 2023 de bushaltes op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) aan het Sint-Reneldisplein in Egenhoven, Leuven. De haltes aan het Hoppinpunt krijgen in beide richtingen een verhoogd perron. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 4 weken.

"De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

4 weken werken met beurtelings verkeer

De werken starten op maandag 16 oktober. Door in twee fasen te werken kan de gewestweg open blijven voor verkeer. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder en kunnen de werken passeren. De Lijn voorziet een tijdelijke halte net buiten de werfzone. Het openbaar vervoer kan vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. Gemotoriseerd verkeer rijdt via tijdelijke verkeerslichten beurtelings langs de werfzone aan een verlaagde snelheid van 30 km/u.

Toegankelijk openbaar vervoer aan Hoppinpunt

De bushaltes ‘Heverlee Egenhoven’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron zodat iedereen er comfortabel de bus kan nemen. Het Sint-Reneldisplein is ingericht als Hoppinpunt, met een fietsenstalling en parkeerplaatsen naast de bushaltes. Weggebruikers kunnen er zo vlot overstappen op verschillende vervoermiddelen. Door de bushaltes te vernieuwen, verhogen we aan dit punt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer gevoelig. 

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/leuven.

Over basisbereikbaarheid en de mobiliteitsswitch
Basisbereikbaarheid is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Hiermee zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam: Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of deelwagen om een deel van je route af te leggen. Meer info over basisbereikbaarheid en de mobiliteitsswitch: www.mobiliteitsswitch.be.