Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 16 augustus asfaltering fietspad in beide richtingen over afstand van 450 meter

Vanaf 16 augustus asfaltering fietspad in beide richtingen over afstand van 450 meter

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt het fietspad op de Basilieklaan (N10) in Scherpenheuvel opnieuw aan. Een nieuwe asfaltverharding zorgt voor een comfortabel en veilig fietspad. De werken starten op woensdag 16 augustus. Fietsers moeten tijdelijk op de rijbaan fietsen. Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod en snelheidsbeperking van 30 km/u. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.

Zijstraten enkel afgesloten als 'werftrein' passeert

De werken starten op het fietspad richting Scherpenheuvel, daarna verplaatst de werf naar het fietspad richting Aarschot. De Basilieklaan blijft open voor alle verkeer, er wordt gewerkt met korte werfzones. Voetgangers ondervinden geen hinder. Fietsers moeten op de locaties waar gewerkt wordt op de rijbaan fietsen. De bushalte van De Lijn aan de werfzone wordt steeds bediend, maar bussen kunnen vertraging oplopen. Tijdelijke verkeerslichten regelen het beurtelings verkeer. Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod en snelheidsbeperking van 30 km/u. Zijstraten worden enkel tijdelijk afgesloten wanneer op die locaties gewerkt wordt. Het verkeer volgt dan een lokale omleiding.

3-tal weken werken 

Wegen en Verkeer legt het fietspad vanaf de Peggerstraat tot aan de Onze-Lieve-Vrouw Kleuterschool ‘De Kinderkosmos’ opnieuw aan. De huidige fietspaden worden over een afstand van 450 meter in beide richtingen opgebroken en met een comfortabele asfaltverharding opnieuw aangelegd. Aan de oversteekplaatsen worden ook de boordstenen aangepast. Nieuwe rode markeringen geven duidelijk de overgangen naar de zijstraten aan. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/scherpenheuvel-zichem