Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 12 juli nieuwe fase van werken N446 afgerond

Vanaf 12 juli nieuwe fase van werken N446 afgerond

N446 / WAASMUNSTER

De werken aan de N446 verlopen voorspoedig. De werf tussen Rodendries en de Pontravelaan (fase 3C) zal midden juli weg zijn. Om sluipverkeer te vermijden blijft de Durmebrug echter afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tot eind augustus. Dan zullen ook de werken op de Abdij van Roosenberglaan, tussen de Hoogstraat en Pontravelaan (fase 4), afgerond zijn. Daarnaast start op 5 augustus een nieuwe fase. Vanaf dan werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Abdij van Roosenberglaan tussen de Hoogstraat en de Acacialaan. Tijdens deze fase (fase 5) is dit gedeelte van de N446 volledig afgesloten. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en openbaar vervoer zullen daarom een omleiding volgen.

Vanaf 12 juli fase afgerond - brug blijft afgesloten

Sinds eind april werkt Wegen en Verkeer op Durmebrug (N446) tussen Rodendries en de rotonde met de Pontravelaan. Op 12 juli kunnen de werken in deze zone afgerond worden. De N446 blijft op vraag van de gemeente Waasmunster echter afgesloten voor het verkeer tussen Hamme en Waasmunster tot eind augustus. Dan is ook de werffase op de Abdij van Roosenberglaan, tussen de Hoogstraat en Pontravelaan afgerond. Daar wordt nu nog gewerkt aan de fietspaden, grachten, bermen en het pompstation aan de Sint-Franciscusstraat.

Werken aan N446 tussen Hoogstraat en de Acacialaan

Vanaf 5 augustus start een nieuwe fase van de werken want dan beginnen de werken op de Abdij van Roosenberglaan tussen de Hoogstraat en de Acacialaan. Volgens de huidige planning duurt fase 5 tot eind december 2024. De Abdij van Roosenberglaan (N446) is tijdens de werken van fase 5 volledig afgesloten. Fietsers rijden via de Kastanjelaan, Dennenlaan, Molenstraat, Molendreef, Zuidermolen, Hollandsemolen en de Hoogstraat. De bussen van lijnen 37 en 82 ondervinden hinder en volgen een omleiding. Gemotoriseerd verkeer tussen Waasmunster en Dendermonde moet omrijden via de N47 of N41 en de E17.