Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 1 juli werken aan oversteekplaatsen op N397 Koning Albert I-laan in Brugge

Vanaf 1 juli werken aan oversteekplaatsen op N397 Koning Albert I-laan in Brugge

Begin juli werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers ter hoogte van het kruispunt van de Koning Albert I-laan (N397) en de Leikendreef. Het voetpad in de Leikendreef wordt plaatselijk verlaagd en fietsers krijgen een nieuwe oversteekplaats in de Koning Albert I-laan. Volgens de huidige planning duren de werken van donderdag 1 juli tot en met zaterdag 3 juli.

Verlagen en herstellen van voetpad
Momenteel is er geen oversteekplaats voor voetgangers en fietsers in de Leikendreef ter hoogte van de kruising met de Koning Albert I-laan. Om er voor te zorgen dat deze weggebruikers veilig kunnen oversteken, verlaagt Wegen en Verkeer het voetpad in de Leikendreef ter hoogte van de middengeleider. Gelijktijdig aan deze deze werken wordt het voetpad op de Koning Albert I-laan aan de kruising met de Leikendreef plaatselijk hersteld. Deze ingrepen zorgen samen voor een veiligere verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers ter hoogte van het kruispunt. 

Nieuwe oversteekplaats voor fietsers 
Ter hoogte van de busperrons in de Koning Albert I-laan ligt vandaag enkel een oversteekplaats voor voetgangers. Wegen en Verkeer legt hier ook een fietsoversteekplaats aan. Zo kunnen fietsers in twee stappen, en dus extra veilig, oversteken. 

Beurtelings verkeer door tijdelijke verkeerslichten
Volgens de huidige planning starten de werken op 1 juli en eindigen ze op 3 juli. Tijdens de werken voorziet Wegen en Verkeer tijdelijke verkeerslichten aan de werf waardoor het verkeer beurtelings kan doorrijden. De Leikendreef blijft tijdens de werken toegankelijk voor al het verkeer. Daarnaast werkt Wegen en Verkeer enkel vanaf 9u00 ’s ochtends op de Koning Albert I-laan om extra druk op de ochtendspits te vermijden.

Actuele informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge