Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 1 februari start de volgende fase van de heraanleg van de N34 in Wenduine

Vanaf 1 februari start de volgende fase van de heraanleg van de N34 in Wenduine

Op dinsdag 1 februari starten Wegen en Verkeer, de gemeente De Haan, Aquafin en Farys met de volgende fase van de werken op de Ringlaan (N34) in Wenduine. Tot de zomer van 2022 wordt er gewerkt tussen de Langestraat en het Duinrozepad.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De herinrichting van de Ringlaan is een heel belangrijk project voor Wenduine. De Ringlaan krijgt zowel bovengronds als ondergronds een volledig nieuw gezicht: er komen veiligere fietspaden, nieuwe voetpaden en de groene berm wordt opnieuw aangelegd. Zo gaat de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Wenduine er stevig op vooruit. Daarnaast wordt ook de riolering volledig vernieuwd.” 

Volgende fase van herinrichting



In 2017 startte een aannemer met de werken op de Ringlaan. Nadien, in het najaar van 2018, werden er ernstige problemen met de aangelegde riolering vastgesteld. Daarop werden de werken stilgelegd. In februari 2020 zette Wegen en Verkeer de samenwerking stop met de aannemer die de werken tot dan toe had uitgevoerd. Ondertussen zijn de nodige herstellingen gebeurd aan de stilliggende fases en kan de verdere herinrichting van de Ringlaan van start gaan.

 

Veiliger en aantrekkelijker



Het volgende stuk waar gewerkt wordt is dat tussen de Langestraat en het Duinrozepad, een afstand van ongeveer 150 meter. Dit stuk van de Ringlaan wordt veiliger en aantrekkelijker aangelegd. De schuine parkeerplaatsen worden vervangen door veiligere langsparkeerplaatsen. Zo komt er ruimte voor veilige, afgescheiden fietspaden en nieuwe voetpaden. De groene middenberm wordt heraangelegd en ook de riolering onder de Ringlaan wordt helemaal vernieuwd. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel. 

 

Omleidingen 



De werken tussen de Langestraat en Duinrozepad starten op maandag 1 februari en duren vermoedelijk tot begin juli. Tijdens die periode wordt de werfzone op de Ringlaan afgesloten voor autoverkeer en fietsers. Doorgaand verkeer tussen Oostende en Zeebrugge volgt een omleiding langs de Brugsebaan/Oostendse Steenweg (N9) en Baron de Maerelaan (N31) in beide richtingen. Voor lokaal verkeer en fietsers wordt een kortere omleiding aangeduid rond de werfzone. De werf blijft wel zoveel mogelijk toegankelijk voor voetgangers. 

 

Nog geen timing voor volgende fases



Zodra dit stuk van de Ringlaan klaar is (vermoedelijk begin juli 2022), wordt ook de rest heringericht. Een concrete timing van de volgende fases is er nog niet. 

Alle info over de werken vindt u op wegenenverkeer.be/de-haan.