Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 1 augustus over één rijstrook op Boslaan (N75) richting As

Vanaf 1 augustus over één rijstrook op Boslaan (N75) richting As

Vanaf 1 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad van de Boslaan (N75) richting As, vanaf de rotonde met de Nationaal Parklaan in Dilsen-Stokkem tot aan de brug over het oude Kolenspoor in As. De werken duren ongeveer 10 weken, tot begin oktober. Gemotoriseerd verkeer richting As rijdt tijdens de werken over één rijstrook. Fietsers rijden over het vernieuwde fietspad richting Lanklaar dat AWV eerder dit jaar al vernieuwde. 

Een vernieuwd, breder fietspad in asfalt

Het fietspad richting As tussen de woonwijk Groot Homo en de Schoolstraat wordt ingericht tot een dubbelrichtingsfietspad. Zo ontstaat er, via de Schoolstraat, een uitwisseling tussen de Boslaan en de fietssnelweg As-Maaseik. Over de volledige lengte wordt het bestaande betonnen fietspad volledig opgebroken, 2 meter verbreed en in asfalt heraangelegd. Ook richting As verdwijnt de pechstrook van de Boslaan, behalve ter hoogte van Sparrendal in Lanklaar.

Eerder dit jaar vernieuwde AWV het fietspad al in de richting van Dilsen-Stokkem in dezelfde zone. Fietsers richting de Maasvallei kunnen het comfort van de ingreep dus al ervaren. 

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: fietsers in dubbelrichting aan één zijde, inname rijstrook Boslaan

Richting As is het fietspad volledig onderbroken. Fietsers rijden daarom tot oktober in beide richtingen over het vernieuwde fietspad richting Lanklaar. In As zal het niet mogelijk zijn om de Schoolstraat in of uit te rijden. Voor fietsers is een omleiding voorzien via knooppunten 565 en 41. Die loopt via de fietsersbrug aan Station As. 

De aannemer gebruikt opnieuw de pechstrook en rechterrijstrook als werkzone. Deze zijn daardoor niet toegankelijk. Gemotoriseerd verkeer op de Boslaan rijdt bijgevolg over 1 rijstrook aan de kant van de werfzone. Tot oktober is dat het geval voor verkeer richting As. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De bushaltes op de Boslaan blijven in dienst.