Overslaan en naar de inhoud gaan

Van vrijdag 12 op zaterdag 13 april nachtelijke asfaltwerken op E314 in Genk

Van vrijdag 12 op zaterdag 13 april nachtelijke asfaltwerken op E314 in Genk

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vrijdagavond 12 april na de avondspits met een asfaltvernieuwing op de E314 in Genk. De snelweg tussen complex 32 Genk-Oost en 31 Genk-Centrum, in de richting van Lummen, wordt dan één nacht afgesloten. Snelwegverkeer wordt stelselmatig, tegen een vertraagde snelheid, naar één rijstrook geleid en volgt vanaf afrit 32 calamiteitenroute L.

Nieuw asfalt tussen tussen Genk-Oost en Genk-Centrum

De rechterrijstrook tussen complex 32 en 31 vertoont regelmatig putten en is na tussentijdse herstellingen toe aan een meer structurele vernieuwing. Daarom wordt de asfalttoplaag vervangen en zijn nieuwe markeringen voorzien. Het gaat om herstellingen van het snelwegdek in 2 verschillende zones van samen zo’n 1,5 kilometer. “De nieuwe toplaag zal de onderlagen beter beschermen en zo de levensduur van het wegdek verhogen. Ook de veiligheid en het rijcomfort gaan erop vooruit”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De werken worden uitgevoerd tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 8.00 uur.

Verkeer volgt omleidingsroute L

De omleidingsroute via Oud-Waterschei, die met letter L aangeduid staat op de snelweg en aan de op- en afritten, wordt dan geactiveerd. Die leidt het verkeer vanaf afrit 32 Genk-Oost op de Europalaan (N75) naar de Wiemesmeerstraat - André Dumontlaan - Onderwijslaan (N744) naar oprit 31 Genk-Centrum via de Westerring (N76). De kortstondige afsluiting is noodzakelijk om de werken op de snelweg veilig uit te kunnen voeren.

Langeafstandsverkeer komende uit Nederland wordt vanaf Knooppunt Kerensheide omgeleid via Eindhoven naar Knooppunt Ranst in Antwerpen.

Nachtelijke asfaltwerken zorgen voor minder verkeershinder, maar kunnen geluidshinder voor de omliggende woningen vlak langs de snelweg opleveren door freesmachines die het oude asfalt verwijderen.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

NAAR PROJECTPAGINA