Overslaan en naar de inhoud gaan

Van midden mei 2022 tot juni 2023 onderhoudswerken op IJzeren Bareel (N50) in Spiere-Helkijn

Van midden mei 2022 tot juni 2023 onderhoudswerken op IJzeren Bareel (N50) in Spiere-Helkijn

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 16 mei grote onderhoudswerken op IJzeren Bareel en de Doornikserijksweg (N50) in Spiere-Helkijn. Tot juni 2023 worden het wegdek, de nutsleidingen, de rioleringen en de kruispunten met Industriepark en de Catoirelaan en Jacquetbosstraat (N512) in verschillende fases vernieuwd. Autoverkeer richting Doornik en richting Kortrijk volgt een omleiding tijdens de werken.

Wegdek in slechte staat

Het wegdek van IJzeren Bareel (N50) in Spiere-Helkijn is in slechte staat. Tussen Industriepark en het kruispunt van de Catoirelaan met de Jacquetbosstraat, een afstand van meer dan 700 meter, worden het wegdek en de nutsleidingen vernieuwd. Ook de kruispunten worden er vernieuwd.

Omleiding naar Kortrijk

De werken gaan van start op maandag 16 mei en duren tot juni 2023. Enkel tijdens het zomers bouwverlof, van midden juli tot begin augustus, wordt drie weken lang niet gewerkt. De aannemer werkt in verschillende fases om de hinder voor handelaars en bewoners zoveel mogelijk te beperken. Verkeer op IJzeren Bareel naar Doornik kan tijdens de werken steeds voorbij de werfzone rijden, buiten tijdens de eerste fase. Verkeer naar Kortrijk volgt een omleiding via Rue Royale, de Oudenaardseweg (N353), het Robecijnplein en de Jacquetbosstraat (N512).

Korte omleiding voor fietsers

Fietsers moeten ook een korte omleiding volgen. In de eerste fase fietsen zij via de Catoirelaan (N512), de Justitiestraat, Industriepark en de N511. Vanaf fase 2 rijden zij via de Justitiestraat en Industriepark.

Informatiemoment in Helipark

Om de vele handelaars langs IJzeren Bareel en de Doornikserijksweg zo goed mogelijk te informeren over de hinder, organiseerde Wegen en Verkeer een infosessie in Helipark, in Spiere-Helkijn. Tijdens de sessie werd de planning in detail besproken en kwamen alle omleidingen aan bod. Je leest alle informatie op wegenenverkeer.be/spiere-helkijn.