Overslaan en naar de inhoud gaan

Van eind mei tot begin september onderhoudswerken op N374 Brugse Steenweg in Koolkerke

Van eind mei tot begin september onderhoudswerken op N374 Brugse Steenweg in Koolkerke

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 30 mei met een grondig onderhoud van de Brugse Steenweg (N374) in Koolkerke. Tot eind september 2022 krijgt het wegdek in verschillende fases een opknapbeurt. Autoverkeer tussen Knokke en Brugge moet tijdens de werken een omleiding volgen.

Beschadigde betonnen platen

Het wegdek van de Brugsesteenweg (N374) in Koolkerke is in slechte staat. Tussen de Kasteeldreef en de Fortstraat, een stuk van ongeveer 700 meter, worden alle betonplaten uitgebroken en vervangen door een asfaltlaag. Op andere locaties op de Brugse Steenweg worden de beschadigde betonplaten hersteld of vervangen door nieuwe exemplaren.

Omleiding

De werken gaan van start op maandag 30 mei, ze duren tot begin september. Enkel tijdens het bouwverlof, van midden juli tot begin augustus, wordt drie weken lang niet gewerkt. De aannemer werkt in verschillende fases om de hinder voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. Het doorgaand verkeer op de Brugse Steenweg moet wel een omleiding volgen. De werfzone wordt in beide richtingen volledig afgesloten. Zowel richting Knokke als richting Brugge wordt een omleiding aangeduid via de Dudzeelse Steenweg (N376).

Beperkte hinder voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers behouden steeds doorgang, ofwel via de fietspaden en voetpaden ofwel via een afgeschermde zone.  

Meer weten?

Alle details per fase kun je nalezen op wegenenverkeer.be/brugge.