Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaartstraat (N18) in Balen onderbroken op dinsdag 13 april

Vaartstraat (N18) in Balen onderbroken op dinsdag 13 april

Op dinsdag 13 april zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uitvoeren in de Vaartstraat (N18) in Balen. De Vaartstraat is dan onderbroken voor gemotoriseerd verkeer, dat een omleiding moet volgen via de Zuiderring (N71) in Mol.

Herstelling wegdek
De werfzone in de Vaartstraat situeert zich tussen de kruispunten met de Bert Leysenlaan en de Boudewijnlaan. In deze zone bevat het wegdek twee stroken met klinkers die dwars door de rijweg lopen. Onder invloed van de verkeersbelasting liggen deze stroken er erg oneffen bij. Een aannemer zal de klinkers opbreken en vervolgens asfalteren. De ingreep zal het rijcomfort verbeteren.
 
Vaartstraat dag onderbroken
De werken zijn voorzien op dinsdag 13 april. De Vaartstraat is dan tussen 07u en 17u  afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen tussen de kruispunten met de Bert Leysenlaan en de Markt (N136). Gemotoriseerd verkeer tussen Mol en Leopoldsburg wordt omgeleid via de Zuiderring in Mol (N71) en de Postelweg/Rijsbergdijk/Rijsberg/Kerkstraat/Markt (N136). Plaatselijk autoverkeer in de Vaartstraat blijft mogelijk tot aan de afsluitingen van de werfzone. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder. Zij kunnen steeds passeren.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.