Overslaan en naar de inhoud gaan

Update aanleg geluidsschermen Expresweg (N31) Brugge september

Update aanleg geluidsschermen Expresweg (N31) Brugge september

Het Agentschap Wegen en Verkeer is nog steeds volop bezig met de aanleg van geluidsschermen op de Expresweg (N31) in Brugge. Sinds maandag 26 september wordt een rijvak ingenomen op de N31 in de rijrichting Zeebrugge voor de aanleg van greppels, betonnen afschermende constructies en geluidspanelen. Omwille van het slechte weer kunnen die werken momenteel niet uitgevoerd worden. De aannemer zal die werken maandag 10 oktober weer opstarten, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten. Tot dan zullen er weer twee rijstroken beschikbaar zijn richting Zeebrugge. De einddatum van de werken blijft nog steeds voorzien voor eind oktober.

Op maandag 26 september sloot AWV het trage rijvak op de N31 richting Zeebrugge af, waarna op dinsdag de aanvullingen en slikkers werden geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden diende het verkeer op het snelle rijvak in te voegen.

Vanaf dinsdagnamiddag 27 september zal het verkeer tijdelijk opnieuw over twee rijvakken beschikken, aangezien de werkzaamheden door het aanhoudende slechte weer worden uitgesteld. De greppels en de betonnen constructies zullen, onder voorbehoud van droog weer, pas in de week van 10 oktober gegoten kunnen worden. Vanaf maandag 10 oktober worden de twee rijvakken opnieuw tot één rijvak herleid en dit tot 14 oktober. De einddatum van de werken blijft ongewijzigd: tegen eind oktober moeten alle werken achter de rug zijn. 

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.