Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding fietsers- en paardenoversteekplaats As/Maasmechelen

Uitbreiding fietsers- en paardenoversteekplaats As/Maasmechelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat vanaf maandag 13 juni de fiets- en paardenoversteekplaats op de Steenweg naar As (N763), op de grens van As en Maasmechelen, aanpassen en uitbreiden tot een paardenoversteekplaats. Dat zal zorgen voor een veilige oversteek voor de verschillende weggebruikers. De werken nemen ongeveer een maand in beslag, met plaatselijke verkeershinder. 

De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil ik versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.”

De MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Veiliger oversteken voor fietsers en ruiters

Fietsers en paardenmenners steken geregeld de Steenweg over op zo’n 100 meter van de eigenlijke oversteekplaats. Daarom verbreedtAWV aan de kant van Maasmechelen het fietspad tot een volwaardig dubbelrichtingsfietspad tussen het stuk van het fietsroutenetwerk en de oversteekplaats. 

Voor paardenmenners wordt de oversteekplaats uitgebreid met grasbetontegels. Om de veiligheid te optimaliseren, wordt de ongewenste oversteek ontoegankelijk maken.  

Minderhinder-maatregelen: omleiding fietsers en menners, snelheidsbeperking

De werken zullen zo’n 4 weken duren. Fietsers en paardenmenners richting As worden lokaal over zo’n 100 meter omgeleid. Het verkeer krijgt een tijdelijke snelheidsbeperking tot 50 km per uur.