Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede fase renovatie viaduct 2 februari van start

Tweede fase renovatie viaduct 2 februari van start

Vroeger dan voorzien, start al op dinsdag 2 februari de tweede fase van de werken op het E17-viaduct. Daarbij werken we op de rijhelft richting Antwerpen. Deze werken zullen duren uiterlijk tot november 2021. Extra maatregelen moeten het verkeer veiliger doen verlopen. Naast de werken op het viaduct, voert de aannemer de komende maanden ook nog renovatiewerken uit aan de onderzijde van het viaduct. Om de veiligheid voor de omwonenden en het verkeer te garanderen, sluiten we tijdens deze werken een aantal doorgangen onder het viaduct af.

Fasewissel: nacht van 1 op 2 februari
In de nacht van 1 op 2 februari bereiden we het viaduct voor op de tweede en laatste fase van de werken. Daarbij brengen we onder andere de nodige signalisatie en belijningen aan. Daarnaast openen we tijdens deze fasewissel de afrit Gentbrugge voor het verkeer komende uit Antwerpen. Dit kan 1 maand vroeger dan voorzien omdat de werken aan deze afrit ondertussen klaar zijn. 

Het verkeer zal tijdens deze fasewissel in beide richtingen over 1 rijstrook verlopen. Belangrijk blijft dat we voor deze werken rekening moeten houden met de weersomstandigheden. Bij slecht weer moeten we deze werken één of enkele dagen uitstellen. 

Na de fasewissel zal het verkeer tot het einde van de werken, uiterlijk november 2021, over een verminderd aantal rijstroken rijden op de viaducthelft richting Kortrijk. Er zijn 2 rijstroken beschikbaar in elke rijrichting. Tijdens de volledige duur van de werken geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.

TWEEDE FASE RENOVATIE VIADUCT 2 FEBRUARI VAN START

Tot november 2021 is de oprit Gentbrugge afgesloten voor wie naar Antwerpen wil.  Er geldt een omleiding via de N9 tot in Melle en de R4 tot Destelbergen. De afrit van de E17 richting Antwerpen naar de N9 is enkel bereikbaar via de parallelweg.

Fasewissel: nacht van 1 op 2 februari

Aangepaste rijstijl en voldoende afstand bewaren  
In de eerste fase van de werken gebeurden in de omgeving van de werfzone heel wat ongevallen. Samen met de federale politie evalueerde het agentschap daarom de situatie. Op basis hiervan worden enkele bijkomende maatregelen genomen. Zo wordt de signalisatie gevoelig versterkt met tijdelijke portieken en extra tekstkarren. Daarnaast worden onnodige weefbewegingen zoveel mogelijk beperkt. Tot slot zal er blijvend ingezet worden op controles en handhaving

Tegelijk wordt er blijvend ingezet op sensibiliseren. Daarom ook via deze weg de oproep om de aandacht op de weg te houden, de snelheidsbeperkingen in de buurt van de werf zeker na te leven en voldoende afstand te bewaren. 

Afsluiting onderliggende wegen
Aan de onderzijde van het viaduct voert de aannemer nog een aantal renovatiewerken uit. Om deze veilig uit te voeren, wordt de Brusselsesteenweg onder het viaduct afgesloten en dit van vrijdagavond 12/02 om 21u tot maandagochtend 15/02 om 5u. Het verkeer op de Brusselsesteenweg wordt omgeleid via de Land van Rodelaan en de Braemstraat. 

Fietsers die in de richting van Gent-centrum willen, volgen een omleiding via de Watertorenstraat en de Land van Rodelaan. Richting Melle verloopt deze omleiding via de Jules Persynstraat en de Schooldreef. Op het viaduct wordt het verkeer omgeleid naar de afrit UZ Gent.  

Ook voor deze werken moet rekening gehouden worden met de weersomstandigheden. Bij slecht weer voert de aannemer de werken uit in het weekend van 19 februari.

Ook de Korte Magerstraat en een deel van de Magerstraat zullen in februari gedurende 1 tot 2 weken afgesloten zijn. Er gelden plaatselijke omleidingen voor alle weggebruikers en bewoners en ondernemingen worden persoonlijk geïnformeerd over de precieze verkeerssituatie.

Alle info ook via www.wegenenverkeer.be/Gent