Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede fase onderhoud Meerdaalboslaan: routeadvies voor fietsers en automobilisten

Tweede fase onderhoud Meerdaalboslaan: routeadvies voor fietsers en automobilisten

Op vrijdag 25 augustus, na de avondspits, gaan de onderhoudswerken op de Meerdaalboslaan een tweede - en laatste - fase in.  Die duurt drie weken, net als de eerste fase. De aannemer zal werken op de weghelft waar in normale omstandigheden het verkeer in de rijrichting van Haasrode/E40 rijdt. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt de werknemers van het Bedrijventerrein Haasrode aan om naast de Geldenaaksebaan ook gebruik te maken van de Technologielaan om het bedrijventerrein in en uit te rijden. Het agentschap heeft ook advies voor de scholieren en pendelaars die tijdens de tweede fase vanuit Bierbeek, Haasrode en  Galgenberg naar Leuven fietsen. 

> Wegen en Verkeer heeft naar aanleiding van de tweede fase een ‘hinderfiche’ verspreid in het Bedrijvenpark Haasrode en de omgeving van de werf. De fiche is hier te vinden.

Kruispunt Ambachtenlaan / Meerdaalboslaan afgesloten

Omdat de aannemer vanaf 25 augustus werkt op de (westelijke) weghelft van de Meerdaalboslaan waar de Ambachtenlaan op aansluit (rijrichting E40), wordt het kruispunt van de Ambachtenlaan afgesloten. Fietsers,  automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die normaal gezien via de Ambachtenlaan de bedrijven in die zone (ten westen van de Meerdaalboslaan) bereiken, worden omgeleid via de toegangsweg naar het examencentrum  het stuk van de Ambachtenlaan waar normaal gezien alleen maar fietsers en bussen mogen rijden. 

Stuk Ambachtenlaan wordt fietsstraat 

De stad Leuven laat de nodige signalisatie plaatsen om van dat stuk van de Ambachtenlaan tijdens de volledige duur van de werken een fietsstraat te maken. Dat is veiliger voor de fietsers. Ondanks deze maatregel wordt de pendelaars en scholieren aangeraden om de zone van de Ambachtenlaan te vermijden tijdens de werken.  Want er zal daar door de omleiding (zie hierboven) meer gemotoriseerd (vracht)verkeer dan gewoonlijk rijden. Fiets je van Bierbeek of Haasrode naar Leuven, kies dan voor een alternatieve route. 

Technologielaan: open voor auto’s en fietsen 

Het kruispunt van de Technologielaan wordt tijdens de tweede fase volledig opengesteld voor het autoverkeer. De werknemers van het bedrijvenpark die met de wagen komen werken, krijgen dan ook het advies om, naast de Geldenaaksebaan,  ook de Technologielaan te gebruiken als toegang naar het bedrijvenpark. Fietsers zullen ook alle richtingen uit kunnen. Als ze uit de Technologielaan komen en met de fiets richting Haasrode/Heverlee willen rijden, zullen ze wel even het fietspad aan de andere  kant van de weg moeten gebruiken - waar normaal gezien alleen de fietsers rijden die richting De Mol / Tiensesteenweg gaan. Dat fietspad zal voor de gelegenheid dus in de twee richtingen gebruikt kunnen worden. 

>> omleidingsplannen 

Nog altijd wachtrijen aan verkeerslichten kruispunt Geldenaaksebaan 

Op het kruispunt van de Geldenaaksebaan blijft tijdens fase 2 de speciale regeling van de verkeerslichten in voege.  Tijdens de eerste dagen van de werken liepen de wachttijden vooral in de avondspits op, meerbepaald in de rijrichting van het Bedrijvenpark van Haasrode naar de E40. In de tweede fase van de werken zullen automobilisten nog altijd moeten aanschuiven in de ochtend- en avondspits - zeker na de start van het schooljaar op 1 september, maar door de opening van de Technologielaan zal de hinder enigszins verspreid worden. 

Grondige opknapbeurt met betonherstellingen 

Het wegdek van de Meerdaalboslaan krijgt een grondige opknapbeurt. Eerst herstelt de aannemer het bestaande, betonnen wegdek. Daarna legt hij een scheurremmende tussenlaag en nieuwe laag asfalt aan.  Doordat het een betonnen wegdek is waar eerst herstellingen aan moeten gebeuren voor de aannemer kan asfalteren, duren deze werken langer dan veel andere onderhoudswerken (bijv. de onderhoudswerken die Wegen en Verkeer op andere de Leuvense gewestwegen uitvoerde, o.a. op de Leuvense ring in de omgeving van de Tiensepoort).