Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede fase ombouw rotonde Blaasveldstraat start maandag

Tweede fase ombouw rotonde Blaasveldstraat start maandag

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in mei met ingrijpende werken op de Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek. De rotonde aan de Blaasveldstraat, ter hoogte van bedrijventerrein De Hulst en Mazda, wordt er omgebouwd tot een lichtengeregeld kruispunt. Dat zal de capaciteit aanzienlijk verhogen, wat betekent dat het verkeer vlotter kan doorstromen. De tweede fase van de werken start op maandag 23 augustus.

De eerste fase van de werken is bijna afgerond. De voorbije maanden werd de zuidelijke weghelft (kant Mazda) onder handen genomen. Het zuidelijk deel van het nieuwe kruispunt is aangelegd, dit zijn de rijstroken richting Mechelen. Dat betekent dat we aan de andere weghelft kunnen beginnen.
 

Bouw kruispunt in twee helften: werfzone verschuift naar noordkant

Maandagnamiddag verschuiven de werken naar de andere weghelft, aan de kant van MG Park De Hulst. Ook tijdens de nieuwe fase blijft doorgaand verkeer op de N16 mogelijk in beide richtingen. Om de achterliggende bedrijven te bereiken zijn er omleidingen voorzien. Tijdens deze tweede en laatste fase, die duurt tot midden november, moet verkeer vanuit Mechelen doorrijden naar de A12 en keren in Willebroek-Noord (afrit 7 Breendonk) om het bedrijvenpark De Hulst te kunnen bereiken. Verkeer dat het bedrijvenpark verlaat en richting de A12 wil, moet eerst richting de Mechelsesteenweg rijden en keren aan de rotonde.

Meer info

De meest actuele informatie over de werken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/willebroek.