Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weekends hinder op Antwerpse Ring (R1) door herstellingen aan wegdek

Twee weekends hinder op Antwerpse Ring (R1) door herstellingen aan wegdek

Gespreid over twee weekends voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele herstellingen uit aan het wegdek van de Ring rond Antwerpen (R1). Komend weekend, van vrijdagavond 23 tot maandagochtend 26 augustus, wordt gewerkt op de rijrichting naar Nederland. Tijdens het weekend van 13 tot 16 september vinden herstellingen plaats in de rijrichting naar Gent. Ter hoogte van de werken beschikt het verkeer over een verminderd aantal rijstroken. AWV waarschuwt voor filevorming op de Antwerpse Ring tijdens deze weekends.

Op verschillende plaatsen zijn betonherstellingen nodig aan het wegdek van de Antwerpse Ring. De onderhoudswerken vinden plaats om schade ten gevolge van slijtage door de verkeersbelasting, of door de hitte van eerder deze zomer, te herstellen. Komend weekend, van vrijdagavond 23 augustus (21.00 uur) tot maandagochtend 26 augustus (05.00 uur), wordt op twee locaties van de Ring gewerkt richting Nederland. Tijdens het weekend van vrijdagavond 13 september (22.00 uur) tot maandagochtend 16 september (05.00 uur) worden drie locaties aangepakt op de rijrichting naar Gent. Het aantal rijstroken dat wordt ingenomen, varieert naargelang de locatie van de werken en het tijdstip. De effectieve herstellingswerken worden telkens uitgevoerd tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. Van zaterdagochtend tot maandagochtend blijven de herstelde zones afgesloten voor het uitharden van het beton. Tijdens die periodes is er geen werfactiviteit. Overdag kan het verkeer steeds over minimum twee rijstroken passeren. Het verkeer op de Antwerpse Ring houdt tijdens beide weekends best rekening met vertraagd verkeer en filevorming.

Weersgevoelige werken

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.