Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weekends hinder op A12 in Willebroek door onderhoudswerken

Twee weekends hinder op A12 in Willebroek door onderhoudswerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert al sinds begin september onderhoudswerken uit op de A12 tussen Willebroek en Aartselaar. In totaal vernieuwt AWV de wegverharding op acht belangrijke knooppunten en invalswegen. Tot nu toe beperkte de hinder zich voornamelijk tot de op- en afritten. De komende twee weekends zal er wel hinder zijn op de A12. AWV vernieuwt dan het volledige wegdek van de A12 tussen Rupel-Kanaalzone (8) en Breendonk (7).

Tijdens de eerste fases van de onderhoudswerken was de hinder op de A12 eerder beperkt. In de laatste fase, die in de komende twee weekends gepland staat, zal de hinder groter zijn. Het wegdek van de snelweg wordt van Rupel-Kanaalzone tot Breendonk in beide richtingen over de volledige breedte vernieuwd. Het gaat om zo’n 1,5 kilometer. In het weekend van vrijdagavond 9 tot en met zondagnacht 11 oktober pakken we de rijstroken richting Brussel aan. In het daaropvolgende weekend, van vrijdagavond 16 tot en met zondagnacht 18 oktober zijn de rijstroken richting Antwerpen aan de beurt.
 
Het verkeer rijdt tijdens deze weekends over één rijstrook in elke richting, op de andere zijde van de snelweg. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u ter hoogte van de werfzone. Doordat het verkeer naar één zijde van de snelweg wordt geleid, zullen tijdens beide weekenden ook enkele op- en afritten niet bereikbaar zijn op de op- en afrittencomplexen van Breendonk (7) en Rupel-Kanaalzone (8):

  • Oprit vanuit Puurs richting Brussel afgesloten in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober. Verkeer van Puurs richting Brussel neemt de oprit richting Antwerpen en kan keren aan op- en afrittencomplex 8 Rupel-Kanaalzone.
  • Afrit vanuit Antwerpen richting Breendonk afgesloten vanaf vrijdagavond 9 oktober tot en met zondag 11 oktober. Verkeer blijft op de A12 en kan keren aan op- en afrittencomplex 6 Willebroek-Zuid.
  • Oprit vanuit Puurs-Willebroek naar Antwerpen afgesloten vanaf vrijdagavond 16 oktober tot en met zondag 18 oktober. Verkeer naar Antwerpen neemt de oprit richting Brussel en kan keren aan op- en afrittencomplex 6 Willebroek-Zuid.
  • Afrit vanuit Brussel naar Rupel-Kanaalzone afgesloten vanaf vrijdagavond 16 oktober tot en met zondag 18 oktober. Verkeer blijft op de A12 en verlaat de snelweg via afrit 9 Boom.
Twee weekends hinder op A12 in Willebroek door onderhoudswerken

Weersgevoelig
De werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de planning dus last-minute wijzigen. De laatste stand van zaken is steeds terug te vinden op de website van Wegen en Verkeer. Plan je reis voor vertrek via de website www.wegenenverkeer.be/A12.