Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weekends herstellingswerken op E17 in Zwijnaarde en De Pinte vanaf 11 maart

Twee weekends herstellingswerken op E17 in Zwijnaarde en De Pinte vanaf 11 maart

Tijdens de weekends van 11 maart en 25 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E17 tussen Zwijnaarde en De Pinte in de richting van Kortrijk. De werken starten steeds op vrijdagavond en zijn maandagochtend afgerond. Het verkeer op de  E17 richting Kortrijk zal hierdoor overdag twee rijstroken en 's nachts slechts één rijstrook ter beschikking hebben. Het op- en afrittencomplex 'De Pinte' (nr. 8) blijft open. Maandagochtend 28 maart zijn alle werken afgerond.

Twee weekends betonherstellingen op E17

Op de E17 richting Kortrijk tussen Zwijnaarde en De Pinte wordt het betonnen wegdek plaatselijk hersteld. Om de hinder zo kort mogelijk te houden werkt de aannemer met snel uithardend beton. Om het verkeer zo weinig mogelijk te verstoren wordt er enkel tijdens de weekends en 's nachts gewerkt.  De eerste fase van de werken start op vrijdag 11 maart om 19u en zal afgerond zijn tegen maandagochtend 14 maart om 6u. Het weekend erop wordt opnieuw gewerkt van vrijdagavond 25 maart (19u)  tot maandagochtend 28 maart (6u). De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeerssituatie

Om kwalitatief werk te leveren en veilig te kunnen werken, moeten, afhankelijk van het tijdstip, één of twee rijstroken van de snelweg richting Kortrijk dicht. Tussen vrijdagavond 21u en zaterdagochtend 10u beschikt het verkeer op de E17 richting Kortrijk over één rijstrook, overdag over twee rijstroken. Het complex 'De Pinte' (nr.8) blijft open. Verkeer op de E17 richting Gent ondervindt geen hinder.

Veiligheid aan de werf

Voor de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/u.