Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weekends herstellingswerken op E17 in Kruishoutem

Twee weekends herstellingswerken op E17 in Kruishoutem

Op vrijdag 13 november om 19u gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E17 in Kruishoutem. In de richting van Kortrijk, ter hoogte van de snelwegparking voert de aannemer een herstelling uit op het wegdek. Het verkeer op de  E17 richting Kortrijk zal hierdoor het hele weekend twee rijstroken ter beschikking hebben, behalve op vrijdagnacht wanneer het over slechts één rijstrook kan rijden. Ook de snelwegparking gaat dicht. De werken zijn klaar op maandagochtend 16 november voor de ochtendspits. Ook het daaropvolgende weekend wordt er gewerkt.

Twee weekends betonherstellingen
Op de E17 richting Kortrijk ter hoogte van de snelwegparking wordt het betonnen wegdek plaatselijk hersteld. De werken worden gespreid over twee opeenvolgende weekends. Er wordt gewerkt in het weekend van 13 november tot 16 november en van 20 november tot 23 november. De werken starten steeds op vrijdag om 19u zijn klaar tegen maandagochtend 6u. De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeerssituatie
Om kwalitatief werk te leveren en veilig te kunnen werken, moeten, afhankelijk van het tijdstip, één of twee rijstroken van de snelweg richting Kortrijk dicht. Tijdens beide weekends kan het verkeer op de E17 richting Kortrijk over twee rijstroken, behalve tijdens de vrijdagnacht tussen 22u en 10u. Dan is er slechts één rijstrook beschikbaar. De snelwegparking richting Kortrijk gaat dicht. Verkeer richting Gent ondervindt geen hinder.

Veiligheid aan de werf
Voor de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.