Overslaan en naar de inhoud gaan

twee veilige fietsoversteekplaatsen voor Hendrik I-Lei (N1) Vilvoorde

twee veilige fietsoversteekplaatsen voor Hendrik I-Lei (N1) Vilvoorde

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds 11 januari op de Hendrik I-Lei (N1) in Vilvoorde om de veiligheid van de actieve weggebruikers (o.a. fietsers en voetgangers) te verbeteren. “Ter hoogte van de Peter Benoitstraat en de Guido Gezellestraat leggen we beveiligde fietsoversteekplaatsen aan”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters
 

Een maand werken 

De werken startten op 11 januari en zullen in totaal ongeveer een maand duren. De vrije busbaan op de Hendrik I-Lei zal tijdens de werken lokaal afgesloten worden en de fietsers op de gewestweg  zullen omgeleid worden via de rijweg voor het autoverkeer. 

Vlaams relanceplan: meer fietspaden dan ooit

“Vanuit het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ voorzien we extra investeringen in fietsinfrastructuur. We hebben verspreid over Vlaanderen verschillende projecten om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren”, zegt minister Peeters. “Investeringen in onze infrastructuur vormt een belangrijke motor voor onze economie en moedigen we mensen nog meer aan de fiets te nemen voor functionele verplaatsingen, wat goed is voor de gezondheid en voor het klimaat.”