Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee tot drie rijstroken afgesloten op Brusselse binnenring, door schade aan wegdek

Twee tot drie rijstroken afgesloten op Brusselse binnenring, door schade aan wegdek

Op de Brusselse binnenring, in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem), werd rond 9:43 uur op dinsdagochtend 13 augustus de binnenring kort afgesloten door twee incidenten door schade aan het wegdek. Ondertussen kan het verkeer opnieuw doorrijden over de rechterrijstrook en zijn beide linkse rijstroken afgesloten door signalisatie met botsabsorbeerders. Het Agentschap Wegen en Verkeer stuurde zo snel mogelijk een aannemer ter plaatse.

De schade is opgetreden net voor het verkeersknooppunt van Sint-Stevens-Woluwe. Doordat het incident zich voordeed net voor het knooppunt van de ring en de E40, ondervindt het verkeer dat vanuit Brussel en Luik komt, geen hinder. Automobilisten kunnen ook nog vanop de Brusselse binnenring aansluiten op de E40 richting Brussel. De wachtrijen op de binnenring, voor het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe, zullen door de herstellingswerken wel toenemen in de loop van de dag.

Grondige herstelling tot op de fundering

De incidenten deden zich voor aan een eerder herstelde zone met gietasfalt in juni 2024. De zones met gietasfalt worden nu volledig opgebroken tot op de fundering. Nadien zal de aannemer deze zones opnieuw vullen met een dikke laag warme asfalt. De zones spreiden zich uit over de beide linkse rijstroken op de R0 net voor de splitsing van de binnenring en de oprit richting E40 Leuven.

Hinder tot morgenochtend aan de ochtendspits

Doordat de aannemer de beide zones volledig opbreekt en met warme asfalt opvult over twee rijstroken, duurt de herstelling zeker tot morgenochtend. Het asfalt dat aangebracht wordt tot een behoorlijke diepte in de rijweg heeft door de warme weersomstandigheden voldoende tijd nodig om af te koelen. Tijdens de herstelling neemt de aannemer om veilig te kunnen werken ook het derde rijvak in, omdat dit dicht bij de werken ligt.

> Volg realtime verkeersinfo via www.verkeerscentrum.be