Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee opeenvolgende weekends nachtelijke asfalteringswerken op N31 Expresweg in Brugge

Twee opeenvolgende weekends nachtelijke asfalteringswerken op N31 Expresweg in Brugge

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt twee opeenvolgende weekends aan het wegdek van de Expresweg (N31) in Brugge, ter hoogte van de Koning Albert I-laan (N397). De overgang tussen het asfalt en het beton wordt er in beide rijrichtingen hersteld vrijdagnacht 3 en 10 juni. Tijdens de werken rijdt doorgaand verkeer op de Expresweg om via de rotonde met de Koning Albert I-laan. 

Herstellen overgang asfalt en beton

Het wegdek op de Expresweg bestaat uit asfalt en beton. Waar het asfalt en het beton samenkomen, zal een aannemer een compoundvoeg plaatsen. Zo zal verkeer richting Knokke en verkeer richting Kortrijk comfortabeler verlopen.

Twee opeenvolgende weekends nachtwerken

Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de herstellingen ‘s nachts uitgevoerd. Van vrijdag 3 juni 21 uur tot zaterdag 4 juni 6 uur herstelt de aannemer de overgang tussen asfalt en beton in de richting van Knokke. De andere weghelft, richting Kortrijk, is het weekend erop aan de beurt. Hier wordt de overgang tussen de beton- en asfaltverharding hersteld van vrijdag 10 juni 21 uur tot zaterdag 11 juni 6 uur.

Er zal tijdens deze werken geluidshinder zijn tot middernacht, door het lokaal opbreken van het asfalt. Na dit tijdstip zal enkel het geluid van de werkmachines hoorbaar zijn.

Omleiding via rotonde met Albert I-laan

Tijdens de werken wordt de Expresweg afgesloten voor doorgaand verkeer, op het rijvak waar er gewerkt wordt. Verkeer rijdt om via de rotonde aan de Koning Albert I-laan en neemt daarna de afslag naar de Expresweg, richting Knokke of richting Kortrijk.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.