Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee nieuwe straatkolken tegen wateroverlast aan Rooigemlaan (R40)

Twee nieuwe straatkolken tegen wateroverlast aan Rooigemlaan (R40)

R40 - GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst twee nieuwe straatkolken aan de Rooigemlaan (R40) om wateroverlast bij hevige regen tegen te gaan. Fietsers passeren de werfzone via een afgebakende fietscorridor. Verkeer rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. De werken worden uitgevoerd op 7 en 8 augustus.

Nieuwe straatkolken

Aan de Rooigemlaan (R40), tussen de zijstraten Koningsdal en Schaverdijnstraat, is bij hevige regen wateroverlast vastgesteld. Daarom plaatst het Agentschap twee nieuwe straatkolken bij om dit in de toekomst te vermijden. Er wordt enkel gewerkt in de richting van de Drongensesteenweg (N466). De werken worden uitgevoerd op woensdag 7 en donderdag 8 augustus 2024.

Rijstrook afgesloten

De parkeerstrook, het fietspad en de rechterrijstrook ter hoogte van de werfzone worden ingenomen tijdens de werken. Fietsers passeren de werfzone via een afgeschermde fietscorridor. Deze corridor komt op de rijstrook die afgesloten is. Gemotoriseerd verkeer kan de werfzone passeren via één rijstrook in plaats van twee.