Overslaan en naar de inhoud gaan

toekomstplannen fietsveilige Stoepestraat in Assenede op tafel

toekomstplannen fietsveilige Stoepestraat in Assenede op tafel

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de Stoepestraat (N448) in Assenede op termijn verder vernieuwen met veilige fietspaden. De plannen van het ontwerp liggen nu op tafel voor de zone tussen de toekomstige brug over de E34 in Assenede en de rotonde met de Hospitaalstraat en de Kroonstraat in Ertvelde (Evergem).  AWV organiseert op 22 februari een infoavond specifiek voor de omwonenden om te polsen naar hun inzichten en suggesties. 

Vlaams minister van Mobiliteit Peeters: "Dit jaar nog wordt de een nieuwe brug over de E34 gebouwd en komt er ook een nieuwe verbindingsweg tussen de Stoepestraat en de Kanaalstraat (R4) in Zelzate. De parallelweg die ten zuiden van de E34 ligt (Gavergrachtstraat) wordt ook verbreed. De heraanleg van de veilige, comfortabele fietspaden sluit mooi op deze projecten aan."
 

 

Veilige en brede fietspaden langs de Stoepestraat

De heraanleg van de Stoepestraat loopt vanaf de toekomstige brug over de E34 in Assenede tot aan de rotonde met de Hospitaalstraat en de Kroonstraat in Ertvelde (Evergem). Over een afstand van ongeveer anderhalve kilometer voorzien we bredere en comfortabele fietspaden. In de zone buiten de bebouwde kom leggen we vrijliggende fietspaden aan, in de bebouwde kom worden het verhoogde, aanliggende fietspaden. De snelheidsregimes op de weg blijven gelijk, maar de zone 50 wordt uitgebreid. Ook de aansluitingen van de zijstraten worden veiliger gemaakt. Tegelijk met de aanleg van de nieuwe fietspaden wordt een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De regenwaterafvoer wordt zoveel mogelijk in open grachten verzameld.

Gefaseerde uitvoering op langere termijn

We spreken vandaag nog niet over een schop in de grond. Morgen, op 22 februari worden de plannen van het ontwerp voorgesteld aan de omwonenden via een infoavond. Aan de hand van deze opmerkingen en suggesties zullen de plannen waar mogelijk verder aangepast en gefinaliseerd worden. Daarna volgt de aanvraag voor de omgevingsvergunning en pas dan kan er een aannemer worden aangesteld. We kunnen ten vroegste pas starten in 2025.
 

Blijf op de hoogte

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen kan terecht op www.wegenenverkeer.be/assenede.