Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken in Zemst

Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken in Zemst

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 8 augustus 2023 de bushaltes op de Brusselsesteenweg (N1) aan de Kerkstraat in Zemst. De haltes, langs weerskanten van de weg, krijgen een verhoogd perron. Het kruispunt krijgt bovendien een middengeleider zodat iedereen veiliger kan oversteken na de werken. De werken zijn volgens de planning eind oktober 2023 klaar.

Bovenweg en Kerkstraat afgesloten

De werken starten op 8 augustus. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot eind oktober 2023. De Brusselsesteenweg blijft open voor verkeer, maar de zijstraten Bovenweg en Kerkstraat zijn gedurende de werken afgesloten. Ook de aansluiting van de Stationslaan aan de Brusselsesteenweg is afgesloten. Tijdelijke verkeerslichten regelen het gemotoriseerd verkeer langs de werfzone. Tijdens de laatste fase zal de gewestweg volledig afgesloten worden voor nachtelijke asfalteringswerken. Voetgangers wandelen via de parking rond het gemeentehuis. Ten zuiden van de Leopoldstraat wordt tijdelijk een extra zebrapad voorzien. Fietsers volgen een lokale omleiding via de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel en via de Schoolstraat en Jordaensstraat. De Lijn voorziet een tijdelijke halte aan de Leopoldstraat tijdens de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) voor actuele informatie over de hinder. 

Toegankelijke bushaltes, veilige oversteek en onderhoud wegdek

Beide bushaltes ‘Zemst Dorp’ krijgen een verhoogd perron zodat iedereen er comfortabel de bus kan nemen. De bushalte richting Brussel wordt opgeschoven richting het kruispunt met de Hoogstraat en tegenover de andere bushalte opnieuw aangelegd. De kruising met de Kerkstraat wordt in de toekomst ingericht als Hoppinpunt. Er komt ook een gevleugeld zebrapad met middengeleider, zodat oversteken in de toekomst veiliger verloopt. Gevleugelde zebrapaden verbeteren de zichtbaarheid van overstekende voetgangers. Ten slotte krijgt ook de volledige projectzone een nieuwe laag asfalt.  

> Meer informatie over gevleugelde zebrapaden 
> Actuele informatie over de werken