Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke verlenging afrit Oelegem op E34 richting Turnhout

Tijdelijke verlenging afrit Oelegem op E34 richting Turnhout

Op de E34 in de richting van Turnhout, ter hoogte van afrit 19 Oelegem, vertoont één van de brugvoegen schade. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verlengt de afrit met nieuwe markeringen zodat er geen verkeer meer over de beschadigde zone rijdt. Tijdens de nacht van 11 op 12 april worden daarvoor ter voorbereiding enkele vangrails vernieuwd. Van 12 op 13 april voert AWV de markeringswerken uit. De pechstrook en rechterrijstrook worden ingenomen tijdens beide nachten. Afrit Oelegem wordt eveneens afgesloten. 

Vier brugvoegen op de E34 die dateren van 1973, ter hoogte van afrit Oelegem, zijn aan vernieuwing toe. Eén van de voegen richting Turnhout vertoont schade aan de bovenzijde. De installatie van de vier nieuwe voegprofielen, twee voor elke rijrichting, staat op de planning voor het najaar van 2023. Tot dan ontlast AWV de beschadigde voeg door de afrit te verlengen. Op die manier passeert er geen doorgaand verkeer meer over de beschadiging. Om de veiligheid te garanderen, vernieuwt de aannemer eerst de vangrails ter hoogte van de voeg over een afstand van 150 meter. Daarna plaatst hij bakens en brengt hij wegmarkeringen aan die de verlengde afrit duidelijk maken.

Werken tijdens twee nachten, omleiding voorzien

AWV vernieuwt de vangrails tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april, van 21.00 tot 05.00 uur. Tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 april voert de aangestelde aannemer de markeringswerken uit. Die ingreep vindt eveneens plaats tussen 21.00 en 05.00 uur.

Tijdens beide nachten worden de pechstrook en de rechterrijstrook richting Turnhout ingenomen. Het verkeer passeert over de linkerrijstrook. Afrit Oelegem wordt ook afgesloten en er geldt een omleiding via complex Zoersel.

Goed om te weten

De markeringswerken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. Meer informatie over de volledige vernieuwing van de brugvoegen volgt op de pagina www.wegenenverkeer.be/ranst van zodra de planning gekend is.