Overslaan en naar de inhoud gaan

Taluds langs E403 in Kortrijk worden hersteld

Taluds langs E403 in Kortrijk worden hersteld

Op vrijdag 20 mei startte een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan de taluds in de buurt van de E403 in Kortrijk (Aalbeke). De taluds van de Klijtbergstraat, de Marksestraat en de E403 worden in drie fases hersteld. Volgens de huidige planning zijn de werken achter de rug tegen midden augustus.

 

Verzakkingen en afchuivingen in taluds

In de omgeving van de E403 in Kortrijk (Aalbeke) worden op 3 locaties taludafschuivingen  hersteld. Zo wordt de stabiliteit van deze taluds opnieuw verzekerd. Hierbij wordt telkens het verzakte en gescheurde wegdek in de Marksestraat en de Klijtbergstraat heraangelegd. Het wegdek van de E403 is niet beschadigd.

 

Werken in drie fases

De taluds worden in drie fases hersteld. Het talud en het wegdek van de Klijtbergstraat wordt eerst hersteld: de aannemer werkt hier van 20 mei tot en met 10 juni. Het talud en het wegdek van de Marksestraat wordt aangepakt van 13 tot en met 20 juni. En ten slotte herstelt de aannemer het talud langs de E403 vanaf begin juli, tot midden augustus.

Als het weer slecht is, kan de planning van de werken nog verschuiven.

Lokale verkeershinder

Tijdens de werken ter hoogte van de Klijtbergstraat en de Marksestraat wordt een lokale omleiding voorzien. Voor de werken aan het talud langs de E403 wordt enkel de pechstrook richting Doornik ingenomen.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/kortijk.