Overslaan en naar de inhoud gaan

Studie naar fietsveilige oplossing kruispunt Elfde-Liniestraat Hasselt

Studie naar fietsveilige oplossing kruispunt Elfde-Liniestraat Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de komende periode de mogelijkheden om op termijn het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Elfde-Liniestraat in Hasselt te vernieuwen. In een ontwerptraject tot midden 2021 wordt in de eerste plaats gestreefd naar een veilige oplossing voor fietsers en voetgangers. Tot eind september loopt alvast een online bevraging om input te verzamelen van alle weggebruikers. Dit via www.wegenenverkeer.be/kruispuntelfdeliniestraat.

Het kruispunt van de Elfde-Liniestraat met de Grote Ring (Gouverneur Verwilghensingel R71) kent vandaag een aantal uitdagingen. Enerzijds verloopt de doorstroming moeizaam tijdens de spits doordat de weg veel verkeer moet verwerken (zowel vracht-, auto-, als busverkeer). Bovendien steken er vele scholieren en studenten te voet of per fiets de weg over om zich naar de (hoge)scholen te begeven. Anderzijds kan het kruispunt nog veiliger voor fietsers en voetgangers. 

Input van alle weggebruikers uit de omgeving 
Nog tot in 2021 loopt een studie om een verbetering van het kruispunt uit te werken. Daarin worden een aantal tussenstappen voorzien om de stakeholders in de omgeving te betrekken. De focus ligt daarbij niet in het minst op de vele scholen, bedrijven en aantrekkingspolen.
In het najaar 2020 vindt de onderzoeksfase van de studiefase. Daarna volgt de ontwerpfase.

Via een digitale bevraging wordt nu nog tot eind september gepolst naar jouw mening:
Waar ondervind jij momenteel moeilijkheden? Hoe zou jij de doorstroom en verkeersveiligheid verbeteren?...

Wanneer? Vanaf 10 september 2020 online
Hoe? Surf naar www.wegenenverkeer.be/kruispuntelfdeliniestraat 

Naast de online bevraging vinden er ook interviews en workshops plaats. De resultaten die hieruit voortvloeien worden voorgesteld tijdens een dialoogmarkt. De datum van deze infomarkt wordt later meegedeeld.

STUDIE NAAR FIETSVEILIGE OPLOSSING KRUISPUNT ELFDE-LINIESTRAAT VAN START