Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud op vrijliggend fietspad langs N325 in Slijpe (Middelkerke)

Structureel onderhoud op vrijliggend fietspad langs N325 in Slijpe (Middelkerke)

Vanaf maandag 22 maart starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, grondige onderhoudswerken op het vrijliggend fietspad tussen Slijpe Rotonde en Slijpe Brug. Het einde van de werken is voorzien tegen de start van de paasvakantie.

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert in het structureel onderhoud van fietspaden. Zo starten op maandag 22 maart werken op het vrijliggend fietspad langsheen de N325 Spermaliestraat in Slijpe, Middelkerke.

Het fietspad is plaatselijk verschoven richting de naastliggende gracht, waardoor grote scheuren zijn ontstaan die een gevaar vormen voor de fietsers. Die herstellingen worden nu gedaan en meteen wordt het hele fietspad vanaf de rotonde tot aan de brug vernieuwd. 

De werken aan het fietspad worden uitgevoerd vanop de rijweg waardoor er op de N325 Spermaliestraat éénrichtingverkeer zal gelden tussen de rotonde en de brug, en dit richting Middelkerke. De omleiding voor het gemotoriseerd verkeer richting E40 verloopt over de N358 Vaartdijk-Zuid tot aan de Snaaskerkebrug naar de N33 Oostendsebaan richting Gistel om daar de A18/E40 op te rijden.
De fietsers worden omgeleid via de Sacramentenstraat en Zeltestraat richting de Vaartdijk-Zuid.
Het plaatselijk verkeer van Slijpe Dorp kan hun woonplaats bereiken via Vaartdijk-Zuid en Slijpesteenweg.

Deze werken zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, twee weken duren. We voorzien dat de werken klaar zijn vóór de start van de paasvakantie.