Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud op N350 A. Ronsestraat en N34 Isabellalaan in Zeebrugge

Structureel onderhoud op N350 A. Ronsestraat en N34 Isabellalaan in Zeebrugge

Vandaag  starten structurele onderhoudswerken op de N350 A. Ronsestraat en de N34 Isabellalaan in Zeebrugge.  Het einde van de werken is voorzien tegen midden september 2020.

Wat?
Het betonnen wegdek op de N350 A. Ronsestraat is in slechte staat.  Tussen de Aziëstraat en Barlenhuisstraat wordt deze volledig vernieuwd. Vanaf de Barlenhuisstraat richting Zeebrugge worden ook nog plaatselijk wat betonplaten vervangen.
Tegelijk wordt er ook een riool aangelegd in de zijberm van de N350 voor een betere  afwatering van de slikkers (die het regenwater dat weg stroomt van de rijweg opvangen). 
Langs de E34 Isabellalaan wordt de gracht verdiept om de afwatering in deze zone te verbeteren.
 
Hinder & timing?
De werken op de N350 A. Ronsestraat gebeuren in 2 fases. Eerst wordt er gewerkt tussen de spoorweg en de Barlenhuisstraat. Hier worden plaatselijk betonplaten vernieuwd. Deze werken starten op 28 april en duren tot 11 mei. Er is een plaatselijke omleidingsweg voorzien via de interne havenweg.
Vanaf 11 mei wordt er gewerkt vanaf de Barlenhuisstraat tot ongeveer ter hoogte van de firma Bridgestone. In dat deel van de A. Ronsestraat moet de betonverharding er volledig uit en gebeuren er ook rioleringswerken voor een betere afwatering van de slikkers. Deze werken duren tot september 2020. Het verkeer op de A. Ronsestraat richting Zeebrugge blijft steeds doorgang behouden via 1 versmalde rijstrook. In de omgekeerde richting (richting A11) moet het verkeer omrijden via de Barlenhuisstraat.

Tijdens de eerste helft van september wordt er ook gewerkt op de N34 Isabellalaan waar de gracht wordt verdiept. Enkel de parkeerstrook wordt dan ingenomen. Het verkeer blijft doorgang behouden, inclusief de fietsers.

Opgelet: slecht weer of andere omstandigheden kunnen deze planning nog doen wijzigen.