Overslaan en naar de inhoud gaan

Stationsstraat in As afgesloten voor asfalteringswerken in de week van 17 april

Stationsstraat in As afgesloten voor asfalteringswerken in de week van 17 april

In de week van 17 april asfalteert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de fietspaden en de rijweg van de Stationsstraat (N723) over de hele lengte tussen het gemeentehuis en Station As. Tijdens de asfaltering is de Stationsstraat afgesloten voor alle verkeer. Dat is de laatste fase van de werken. Daarna zijn de brede, vrijliggende fietspaden en de vernieuwde rijweg opnieuw beschikbaar.

Stationsstraat afgesloten 

Omwille van de asfalteringswerken is de Stationsstraat vanaf 17 april om 6u ‘s ochtends afgesloten voor alle verkeer. Die week freest de aannemer het oude asfalt van de rijweg en asfalteert hem opnieuw. Ook de nieuwe fietspaden in beide richtingen krijgen een toplaag in asfalt. Ten slotte plaatst de aannemer de wegmarkering. De werken zouden tot en met vrijdag 21 april duren. Opgelet: wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan wijzigen.

Beperkte bereikbaarheid in de werfzone 

De sporthal is volgende week enkel bereikbaar via de Schuttenbergstraat waar dan tweerichtingsverkeer geldt. Door de werken zijn bestemmingen in de werfzone moeizaam of tijdelijk niet bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen. Na het asfalteren van rijweg of fietspad is de werfzone immers enkele uren volledig ontoegankelijk. 

Geasfalteerde brede fietspaden 

Na de werken kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe en geasfalteerde fietspaden van 2 meter breed. Een brede groenstrook scheidt de fietspaden van de rijweg waardoor ze een stuk veiliger worden. Omdat de rijweg van de Stationsstraat nog in relatief goede staat is, wordt enkel de toplaag vernieuwd. De rijstroken worden aangepast tot de gangbare 3 meter.