Overslaan en naar de inhoud gaan

Start voorbereidende werken vrachtwagenparking haven Zeebrugge vanaf 13 maart

Start voorbereidende werken vrachtwagenparking haven Zeebrugge vanaf 13 maart

Op maandag 13 maart start de Port of Antwerp-Bruges met de voorbereidende werken voor de aanleg van de geplande vrachtwagenparking in de haven van Zeebrugge. De parking komt ten noorden van de E. Decloedtweg in het gebied dat is ingesloten door de Alfred Ronsestraat (N350) en het Schipdonkkanaal. De voorbereidende werken zijn opgesplitst in vier fases en duren minsten tot november van dit jaar. De eigenlijke start van aanleg van de parking wordt verwacht na de voorbereidende werken, maar een definitieve datum is er vooralsnog niet.

De voorbereidende werken worden uitgevoerd in opdracht van de Port of Antwerp-Bruges en zijn opgesplitst in vier fasen. Na de voorbereidende werken zal het braakliggende terrein van 6 hectare groot in concessie worden gegeven aan tankstation Aers Olie, dat de eigenlijke aanleg van de parking zal uitvoeren.

Bij elk van deze vier fases tijdens de voorbereidende werken kan het verkeer lichte hinder ondervinden.

Fase 1

De eerste fase - waarbij een toegangshelling wordt gecreëerd - start op maandag 13 maart en zal duren tot vrijdag 17 maart. Tijdens deze fase zal de E. Decloedtweg - dit is de weg naast de A11 die de Heistlaan (N300) verbindt met Alfred Ronsestraat (N350) - volledig afgesloten zijn. De omleiding loopt langs de Alfred Ronsestraat, de Isabellaan/Elizabethlaan (N34) en de Heistlaan (N300). 

Fase 2

Fase 2 volgt aansluitend op fase 1 en duurt minstens tot oktober 2023. Tijdens deze werkzaamheden wordt het terrein opgehoogd. In deze periode is er doorgaand verkeer in de E. Decloedtweg mogelijk, maar kan het verkeer hinder ondervinden van werfverkeer.

Fase 3 

Voor fase en 3 en 4 zijn nog geen exacte data bekend. Die worden later dit jaar bevestigd. Tijdens de derde fase zal de invoegstrook van de vrachtwagenparking worden aangelegd. De E. Decloedtweg zal gedurende vijf werkdagen worden afgesloten, maar er zal doorgaand verkeer richting Heist mogelijk zijn via de bestaande weg, op de Heistlaan (N300).

Fase 4 

In de vierde en laatste fase van de voorbereidende werken wordt het terrein gelijkgetrokken naar hetzelfde niveau van de E. Decloedtweg. Tijdens de volledige duur van fase 4 zal doorgaand verkeer mogelijk blijven.

Alle data zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Meer weten?

Alle info vindt u op wegenenverkeer.be/brugge en wegenenverkeer.be/knokke-heist.

Contact?

Voor vragen over de vrachtwagenparking en concessie kan u terecht via press@portofantwerpbruges.com of via het nummer 0492/15.41.39