Overslaan en naar de inhoud gaan

Start volgende fase tussen J. Vanderstraetenstraat en Groot-Bijgaardenstraat vanaf 28 oktober

Start volgende fase tussen J. Vanderstraetenstraat en Groot-Bijgaardenstraat vanaf 28 oktober

Vanaf maandag 28 oktober start op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw een volgende fase van de werken. Tussen de Jan Vanderstraetenstraat en de Groot-Bijgaardenstraat is de weghelft in de richting van Halle aan de beurt. Doorgaand verkeer op de steenweg rijdt in beide richtingen over een rijstrook langs de toekomstige werfzone.

Laatste werken fase 5a

De laatste werken van de huidige fase, fase 5a, tussen de Frans Baesstraat en de Groot-Bijgaardenstraat, zijn zo goed als klaar. De rijweg, parkeervakken en fietspaden zijn afgewerkt en de voetpaden werden geklinkerd. De komende dagen volgen nog de wegmarkeringen en de afwerking van de vrijliggende busbaan tot net voorbij de Colruyt. Vrijdag wordt de volledige werfzone opgekuist en klaargemaakt voor de fasewissel.  

Fasewissel 5b bij begin herfstvakantie

Op maandagochtend 28 oktober, bij het begin van de herfstvakantie, wordt er van fase gewisseld. Vanaf dan werkt de aannemer op de weghelft richting Halle aan fase 5b. Volgens de huidige planning en onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden duren de werken in deze zone tussen de Jan Vanderstraetenstraat en de Groot-Bijgaardenstraat tot eind april 2025.

Verkeer over afgewerkte rijweghelft

Doorgaand verkeer op de steenweg rijdt vanaf 28 oktober in beide richtingen over een rijstrook langs de werfzone. Voor voetgangers die veilig de Bergensesteenweg willen oversteken, is er een tijdelijke lichtengeregelde oversteekplaats met drukknop ter hoogte van de Jan Vanderstraetenstraat. Fietsers volgen in beide richtingen de omleiding langs gemeentelijke wegen via de Jan Vanderstraetenstraat, Wilderkasteellaan, Klein-Bijgaardenstraat, Sportlaan en Albert Van Cotthemstraat.

Omleidingskaart faae 5B

Oude steenweg in het nieuw

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, krijgt een totale make-over. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg modern, veilig en overzichtelijk ingericht. Ondertussen zijn de werken zo goed als halfweg. Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn nog tot 2027 aan de slag op de drukke gewestweg tussen Halle en Brussel.

Actuele informatie