Overslaan en naar de inhoud gaan

Start vernieuwing Weg naar As: hinder tot midden juli 2023

Start vernieuwing Weg naar As: hinder tot midden juli 2023

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 8 mei 2023 met de effectieve vernieuwing van de Weg naar As (N723) ter hoogte van de Welzijnscampus Portavida. Het nieuwe fietspad richting Genk-centrum en een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers zijn de blikvangers van het project. De werken duren tot midden juli 2023. Doorgaand verkeer rijdt om via de Wiemesmeerstraat (N775) en de Europalaan (N75). 

Naast het nieuwe fietspad en de oversteekplaats waar fietsers en voetgangers in twee tijden kunnen oversteken, komt er ook een nieuwe bushaven langs de rijweg. Daardoor kunnen reizigers makkelijk op- en afstappen zonder het doorgaand verkeer te storen. De parkeerplaatsen worden heraangelegd met groen. Ten slotte krijgt de rijweg een nieuwe onder- en toplaag asfalt. 

Werken in drie fases om hinder te milderen 

AWV start op maandag 8 mei en werkt in drie fases. Richting Genk-centrum legt de aannemer eerst de fiets- en voetpaden, bushalte, parkeervakken en de middengeleider aan. De rijweg krijgt een nieuwe onderlaag in asfalt. Dan schuift de werf op richting As om de middengeleider af te werken. Ook hier krijgt de rijweg een nieuwe onderlaag in asfalt. Tijdens één nacht krijgt de rijweg een nieuwe toplaag in asfalt en wegmarkeringen. Midden juli 2023 zouden de werken afgerond zijn, onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden.  

Fietsers volgen lokale omleiding, doorgaand verkeer via Europalaan

Fietsers richting As kunnen het fietspad blijven gebruiken. Fietsers richting Genk-centrum volgen een lokale omleiding via Bretheistraat, Reinpadstraat, Hospitaalstraat. Doorgaand verkeer tussen As en Genk wordt omgeleid via de Wiemesmeerstraat (N775) en de Europalaan (N75).