Overslaan en naar de inhoud gaan

Start vernieuwing fietspad op de Luikersteenweg (N20) richting Tongeren-centrum

Start vernieuwing fietspad op de Luikersteenweg (N20) richting Tongeren-centrum

Vanaf maandag 27 maart hervat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken op de Luikersteenweg (N20) in Tongeren. AWV gaat de fietspaden tussen huisnummer 176 en de inrit van de Aldi, richting Tongeren-centrum vernieuwen. Verkeer richting Tongeren-centrum volgt tijdelijk opnieuw de omleiding via de Overhaamlaan. Mits gunstige weers- en werfomstandigheden duren de werken tot einde mei 2023. 

Tot einde mei vernieuwing fietspad en bushalte

Vanaf maandag 27 maart wordt op de Luikersteenweg het fietspad vanaf huisnummer 176 tot aan de inrit van de Aldi vernieuwd. Er komt ook een nieuwe bushalte voor halte ‘Tongeren: Rietmusweg’ (richting Tongeren-centrum) ter hoogte van huisnummer 162. Er wordt een schuilhuisje geïnstalleerd en ook fietsenstallingen. Bussen van De Lijn zullen hier halteren op de rijweg. Ten slotte wordt ook de fiets- en voetgangersoversteekplaats afgewerkt aan Schaapsweide, in de rijrichting van Tongeren-centrum.

Minderhinder-maatregelen: enkelrichting in werfzone, omleiding richting centrum

Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers in twee richtingen op het fietspad aan de kant waar niet gewerkt wordt. Gemotoriseerd verkeer komende uit Tongeren-centrum rijdt de werken voorbij richting Luik. Richting Tongeren-centrum geldt opnieuw de omleiding via Overhaamlaan, Neremweg en Wijkstraat, ook in het weekend. De aannemer neemt immers een stuk van de rijweg in. De handelszaken blijven bereikbaar. Ook woningen blijven maximaal bereikbaar, mogelijks te voet of met de fiets.

Dit is de laatste fase van de werken op de Luikersteenweg (N20) in Tongeren tussen Schaapsweide en de uitgang van winkelzone T-Forum. Binnenkort liggen aan beide zijden van de rijweg vernieuwde fietspaden in asfalt. AWV paste ook de inritten van T-Forum en Aldi om de zichtbaarheid te verbeteren. Een vernieuwde bushalte in de richting van het centrum moet reizigers van De Lijn meer reiscomfort bezorgen.