Overslaan en naar de inhoud gaan

Start vernieuwing fietspad langs Europalaan en Hasseltweg

Start vernieuwing fietspad langs Europalaan en Hasseltweg

Vanaf maandag 1 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de fietspaden langs de Europalaan (N75) in Genk. Die werken zullen ongeveer 3 weken duren. Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met de Westerring (N76) en de rotonde met de Jaarbeurslaan/Vennestraat. De bijhorende fietstunnels, inclusief de in- en uitritten, worden mee vernieuwd. Fietsers volgen gedurende de werken een omleiding. Bijkomend is ook het tankstation op de Hasseltweg van 19 augustus 20 uur tot 20 augustus 6 uur onbereikbaar door asfalteringswerken van het fietspad. Gemotoriseerd verkeer volgt die nacht een lokale omleiding.

Vernieuwde fietspaden in asfalt

De fietspaden langs de Europalaan in Genk worden vanaf 1 augustus vernieuwd. Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met de Westerring en de rotonde met de Jaarbeurslaan/Vennestraat. De werken duren ongeveer 3 weken.
 
De klinkers van de fietspaden maken plaats voor asfalt. Dat moet het fietscomfort op het fietspad verbeteren. We vernieuwen dan ook de bijhorende fietstunnels mee, inclusief de in- en uitritten. Daarnaast pakt AWV ook de afwatering van de fietstunnels aan. De omwonenden kunnen tijdens de werken geluidshinder ondervinden.
 
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen. 

Tankstation op Hasseltweg één nacht onbereikbaar

Op het fietspad van de Hasseltweg, ter hoogte van het tankstation in rijrichting Hasselt, vervangt de aannemer ook de klinkers door asfalt tijdens één nacht. Daardoor zal het tankstation niet bereikbaar zijn van 19 augustus 20 uur tot 20 augustus 6 uur.

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor fietsers

Voor fietsers is tijdens de hele duur van de werken een omleiding voorzien via de Eerst-Cyclistenlaan, Dieplaan, Hooiplaats, Rozenkranslaan en Dominikanenlaan, en de Slagmolenweg. Hou er rekening mee dat dit zo’n 1,5 km langer is. 

Voor het gemotoriseerd verkeer geldt er enkel tijdens het nachtwerk van vrijdag 19 augustus (20 uur) tot zaterdag 20 augustus (6 uur) een lokale omleiding.