Overslaan en naar de inhoud gaan

Start vernieuwing complex 25a Tessenderlo richting Antwerpen

Start vernieuwing complex 25a Tessenderlo richting Antwerpen

Vrijdagavond 10 maart 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van complex 25a Tessenderlo richting Antwerpen. De werken maken deel uit van de realisatie van spitsstroken tussen Beringen en Ham. AWV vernieuwt hiervoor op- en afritten en legt pechhavens aan. De vernieuwing van complex 25a rijrichting Antwerpen duurt zo’n 4 maanden. De hinder voor het verkeer blijft beperkt.

Vanaf vrijdagavond 10 maart 2023 plaatst de aannemer de tijdelijke signalisatie om zaterdagochtend met de effectieve infrastructuurwerken te kunnen starten. Voor het zomers bouwverlof moeten de op- en afritten van complex 25a Tessenderlo richting Antwerpen vernieuwd zijn. 

Vernieuwde invoegstrook komende van tankstation

De invoegstrook vanaf het tankstation naar de E313 richting Antwerpen wordt aangepast. Het verkeer voegt straks voor de brug van de N73 in op de snelweg. Tijdens de werken blijven de op- en afritten beschikbaar, maar zijn ze mogelijks tijdelijk verkort. Er geldt een snelheidsbeperking in de omgeving. 

Tijdens de paasvakantie vernieuwt AWV ook de afrit 25a richting het tankstation. Het tankstation en de afrit richting Tessenderlo blijven te allen tijde bereikbaar tijdens de werken, zij het met een verkorte afrit.

Aanleg nieuwe oprit richting Antwerpen vanaf eind maart 

Opvallend is de nieuwe oprit richting Antwerpen voor het verkeer komende van Beringen-industrie. Die nieuwe oprit zal netjes aansluiten op de spitsstroken. Omdat er naast de rijweg wordt gewerkt, is er geen hinder voor het doorgaand verkeer dat de huidige oprit moet blijven gebruiken tot het einde van de werken.

In de loop van het voorjaar zal de oprit richting Antwerpen één weekend afgesloten zijn, om de aantakking te realiseren. Daar zal AWV tijdig over communiceren.

Werken aan complex 26 Beringen vanaf eind maart 

In de volgende fase vernieuwt AWV het complex 26 Beringen, in beide rijrichtingen. De oprit richting Antwerpen wordt daar uitgebreid naar de buitenkant en langs de brugpijler door, om veilig aan te sluiten op de spitsstroken. Die werken starten einde maart en zullen zo’n 2 maanden duren. Later volgt er meer informatie over.

Spitsstroken tussen Beringen en Ham

AWV realiseert spitsstroken op de bestaande pechstroken van de E313 tussen Beringen en Ham in beide richtingen. Het legt ook nieuwe pechhavens aan naast de snelweg en vernieuwt de op- en afritten in Beringen (complex 26) en Tessenderlo (complex 25a). De 7 kilometer bijkomende spitsstroken in beide richtingen moeten de doorstroming verbeteren en files en sluipverkeer verminderen. Tegelijk treffen we geluidsmilderende maatregelen. Het hele project neemt ongeveer 1 jaar in beslag.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/E313beringenham